Hoogglans vs systeemverf/halfglans

Klusmensch

  • #1
Beste forumleden.
Ik heb het hele netwerk afgezocht maar geen bevredigend antwoord kunnen vinden...
Ik woon in een twee-onder-een-kapper. Ik wil de buitenboel gaan schilderen, de buurman ook. De buurman heeft de voorkeur voor (Wijzonol LBH alkyd)-systeemverf halfglans, ik geef de voorkeur aan (ook Wijzonol LBH alkyd) hoogglans. Hoogglans omdat vuil er minder op hecht (naast onze woning staan een aantal grote eiken waardoor er nogal veel aanslag op het houtwerk komt, aanslag overigens die wel weg te boenen is, maar ik boen liever niet :-) )

Vraag: gaan we vanaf de straat het verschil zien op de dakgoot op 5,5m hoogte, brede bakgoot van ca 75cm breed en ca 25 cm hoog, en op de dakkapel (met rabatdelen op de scheiding).

Het gaat er dus alleen om of je het verschil ziet op de delen waar wij de buren 'raken'.
Al onze 'eigen' kozijnen gaan sowieso in de hoogglans.

En ook: hoe verschillen deze verfsoorten na enkele jaren, ik heb me laten vertellen dat halfglans van de systeemverf na 2 a 3 jaar hezelfde glanst als zijdeglans en dat hoogglans langer blijft glanzen en dus langer 'bestand' is tegen de genoemde aanslag, uitgaande van regelmatig onderhoud/schoonmaken.

Gr, Hans
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Ja dat zie je ook op 5,5 meter hoogte vooral als de zon er op staat. En wederom ook ja van wat u zich hebt laten vertellen mbt onderhoudsintervallen van eps tegenover hoogglans.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu