Hoogglans op latex: foutje

Zwaan14

 • #1
Mijn vrouw dacht te helpen met het plafond verven, ze gebruikte alleen de verkeerde pot. Resultaat is hoogglans op het met latex geverfde plafond. Ik ben er nogmaals met de latex overheen gegaan met de hoogglans komt er telkens weer onder vandaan.

De gamma-man vertelde dat het te maken had met de zuiging en raadde mij aan om met een schuurmachine het weg te halen, maar omdat het granol is, ben ik hier niet zo voor. Ideeen/ tips zijn welkom.......
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees de schilder

  Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
  Toch moet u de geschilderde plakken opruwen. Met een schuurpapiertje. U voelt dat u op een gegeven moment weer op de granollaag aankomt ( schuren gaat ineens een stuk stroever ).

  Doe dit rustig aan op niet te veel structuur verschil te krijgen.

  Doordat de ondergrond door de lakverf te glad is glijdt u met latex over die plek, waarbij de muurverf niet op de lakverf hecht en er heilige dagen ontstaan.

  En ach..uw vrouw wilde u uit liefde helpen, dus..
   

  Zwaan14

  • #3
  Hallo kees,

  Bedankt voor je tip, ik ga ermee aan de slag. Is een combinatie met verfafbijt ook nog een reeele optie? Zo ja welk merk is dan aanbevelingswaardig?

  groet Michel
   

  Kees de schilder

  Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
  Nee. Boven het hoofd werken met afbijt is niet echt veilig.
   

  EGeen

  • #5
  Kleine vraag: Hoe zit het met afbijt op stucwerk en pleisterlagen etc? Het lijkt me dat afbijt niet erg goed is voor deze ondergronden en voor het schilderwerk naderhand?
   

  Kees de schilder

  Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #6
  Het is dan ook een zeer weinig voor dit doel gebruikt verwijderingsmiddel.

  Het geeft een hoop geklieder ( afplakken vloer ) en als de boel eraf is moet u zoals bij alle afbijt: goed naspoelen met schoon water.

  Boven is het gebruik van schrapers of afsteekmessen niet bevoordelijk voor een egale ondergrond.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu