Hoog warmteverbruik na aansluiting nieuwe pomp

jolanda66

  • #1
Eind 2020 onze pomp laten vervangen door een zuinigere pomp. Met de energie afrekening schrokken wij ons een hoedje..Warmteverbruik enorm toegenomen. Nou heeft de monteur destijds een witte knop ( zie foto) er tussen uitgehaald. Hij zegt dat deze er alleen maar voor zorgt dat de pomp in en uitschakelt en dat dit bij de nieuwe pomp niet mag. Op de foto is de witte knop welke ik bedoel omcirkeld. Ik meen ooit te hebben gelezen, dat deze er bij stadsverwarming wel altijd tussen moet zitten ?! Kan iemand mij helpen. Moet deze er wel tussen, en wat doet deze knop dan precies ? Inmiddels hebben wij de thermostaat een stuk lager gezet, en verbruik lijkt nu weer op wat wij in het verleden gebruikten...echter wel een heel stuk kouder in huis ..brrrr

IMG-20201130-WA0000[1].jpg 20220128_111620[1].jpg
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Die knop heeft niets van doen met de pomp, deze knop opent en sluit de warmte toevoer naar de set, meestal aangestuurd door een ruimtethermostaat.
Als deze knop er niet op zit en er is niet ergens een klep die dezelfde functie heeft blijft er constant warmte aangevoerd worden . Tja en dat ga je betalen.

Ik ga er vanuit dat dit stadsverwarming is? Dan zit er ook een verkeerde set geplaatst.
 

jolanda66

  • #3
ja klopt is stadverwarming.. van de bouw uit, 20 jaar geleden.. voor het veranderen van de pomp nooit een extreem hoog verbruik gehad
 

In gedachten

Specialist Vloerverwarming
  • #4
Wat een dom figuur!! Wie haalt nou een temperatuurbeveiliging van een verdeler: totaal onkundig!! (sorry hoor ) De oorspronkelijke thermostaatknop (i.c.m. de temperatuurvoeler in de aanvoerbalk) dient om de temperatuur van het water wat door de vloer circuleert in te stellen.
Die label A pomp hoef je niet te schakelen, die regelt het vermogen zelf.
Z.s.m. die thermostaatknop in de aanvoerleiding terug laten zetten.
 
Laatst bewerkt:
  • Like
Waarderingen: jolanda66

jolanda66

  • #5
Bedankt voor de reactie. Helaas is hij niet meewillend.. en blijft volhouden dat deze knop er niet meer tussen mag.. en wil hem dus ook niet plaatsen.. misschien hier iemand omgeving den haag die het voordelig kan doen ?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #6
De thermomotor zit hier in de retour, je kan op 1 foto nog net de thermostaatkraanhuis en een stukje capillair zien naast de pomp, dat is de aanvoer.

er mankeert wel meer aan, in de retour hoort een RTL te zitten voor stadsverwarming en een keerklep tussen de balken.Kortom vorlegns mij is dit een verkeerde verdeler.

ik neem aan dat je handjes hebt gekregen? knop tegen de kraan drukken en de ring aandraaien, je bent hier op een Doe-Het-Zelf forum niet op werkspot.
 

jolanda66

  • #7
oef sorry hoor The headhunter...
 

In gedachten

Specialist Vloerverwarming
  • #8
jolanda66 schreef:
Bedankt voor de reactie. Helaas is hij niet meewillend.. en blijft volhouden dat deze knop er niet meer tussen mag.. en wil hem dus ook niet plaatsen
Dit soort onkundige gasten zorgen voor een totaal verkeerd beeld m.b.t. vloerverwarming.
Als zo vaak gezegd op dit forum: ga alleen in zee met bedrijven met kennis van zaken en ervaring hebben op gebied van vloerverwarming voor stadsverwarming.

M.i. ook niet de juiste verdeler voor stadsverwarming (zonder terugslagklep en RTL ventiel)
 
Laatst bewerkt:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu