Hoog olieverbruik CV in vakantiehuis

Marinus49

  • #1
Najaar 2007 kocht ik een vakantiehuis in Duistland (omg.Koblenz) met een oliegestookte CV installatie (Buderus G115 met regeltoestel Logamatic 2107) In de winterperiode ben ik weinig aanwezig dus hoef de installatie alleen vorst vrij te houden. De regeling is weersafhankelijk (WAR) met thermostaatkranen. Er is alleen een buitenvoeler (geen ruimte thermostaat)
De ketel heb ik zodanig ingesteld dat het display op de ketel het volgende aangeeft "manual/nacht/10 graden" (lager dan 10 graden gaat niet). De ketelthermostaat staat op 50 graden(lager gaat niet). Thermostaatkranen klein beetje open.
Ondanks de zachte winter tot op heden is het olieverbruik aanzienlijk.
Ik overweeg om de stooklijn te verlagen van -10/75 graden (fabrieksinstelling) naar een lagere waarde (welke?) of over te stappen van WAR naar een thermostatische regeling in een referentie ruimte.
Heeft iemand hier ervaring mee of een ander idee? Alvast bedankt
 

Yeki

  • #2
Is er iemand die in je afwezigheid wat olie aftapt?


Kwalificatie verwijderd, mod.
 

Ralph

  • #3
Normaal is het in Duitsland zo dat 1x p/j dacht ik de schoorsteenveger langs komt om alles te controleren. Het is in Duitsland verplicht namelijk en dus zou dat dus aan het licht moeten komen als er iets niet ok is met je CV.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #4
Olieketels hebben vaak een minimale retourtemperatuur om schadelijke condensatie in de ketel te voorkomen. Dat de ketelthermostaat niet lager kan dan 50 graden wijst hier al op.

Wanneer het systeem in werking is is de aanvoertemperatuur dan altijd tenminste 50 graden. Met als gevolg aanzienlijke leiding en stilstandsverliezen.

Ik zou zo mogelijk overstappen op ruimtetemperatuurregeling. De installatie zal dan veel en veel minder draaiuren gaan maken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu