Hoofdleiding is lek

Rna

  • #1
Beste lezers,
Een heel verhaal, maar hoop jullie aandacht vast te kunnen houden.
Vorige week is er bij ons een nieuwe keuken geplaatst, daarbij is niet in de grond geboord. Voor zover ik weet is er alleen een Quooker en bijbehorende kraan aangesloten op de warm & koud water leiding uit de muur.

Enkele dagen later viel me op dat de buitenmuur (van de bijkeuken) erg nat was, aan de binnenkant zit een spouwmuur met vochtscherm en dit was droog. Vandaag besloten de spouwmuur te openen omdat ik een lekkage vermoedde en wat blijkt, het water stroomt uit de plastic mantel die om de RK leiding zit. De waterleiding tot in de grond gevolgd, maar hier zit geen soldeerverbinding, het is voor zover ik weet een standaard RK buis tot aan de keuken.

Ook even de plinten van de keuken weggehaald, blijkt dat de betonnen vloer onder de keuken ook helemaal vochtig is. Op dat moment werd ik wat angstig.
Kruipruimte geopend en wat blijkt, het regent in de kruipruimte! Allemaal druppels vanaf de isolatie/betonvloer.

Er zit dus ergens een lek in de leiding, helaas zit de leiding helemaal in het beton gegoten en kan ik er totaal niet bij. Een loodgieter kan op zn vroegst pas maandag komen, tot die tijd staat de hoofdkraan maar uit.
Zelf vermoed ik dat er bij de keuken een T-stuk zit richting de bijkeuken en dat hier het lek zit. Hoe kun je hier nu achter komen zonder alles open te hakken?

Ik zit er echt niet op te wachten om de keuken weer open te laten breken, hij is net een week oud :cry:
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Ja dat kan zeker, zijn verschillende methodes voor.

Ook strategisch demonteren van kastjes om bij lekkages te komen behoort tot de mogelijkheden, het si maar net welke vakman je treft.

Lijkt me handig dat je eerst eens door je verzekering heen loopt, lekkages vallen soms gewoon onder de dekking, en dan krijg je de schade gewoon vergoed.
 

Rna

  • #3
Ik hoop idd dat de verzekering dit dekt, ga morgen gelijk bellen.
Wat me bevreemdt is dat de leidingen gewoon in het beton gegoten zijn, daar kom je in zulke gevallen nooit meer bij zonder alles te moeten slopen!
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Verzekering kan een lek detectie bedrijf inschakelen.
Die kunnen vaak de bron van de lekkage vinden.
 

Rna

  • #5
Dankje voor de tip Peter, dit wist ik niet. Gister met de zaterdag geen loodgieter meer kunnen vinden, die komt nu morgen middag. Zal eerst de verzekering wel even bellen of zij akkoord gaan daarmee of dat ze zelf iemand willen inschakelen.

Ik ga er vanuit dat dit deels wel vergoed wordt, ik vrees alleen dat het repareren een gigantische klus gaat worden vanwege het feit dat alles onbereikbaar is.
 

Rna

  • #6
Door de verzekering is een lekdetectiebedrijf ingeschakeld, zijn vanaf 8 uur vanmorgen bezig en nu (15:00 uur) ongeveer klaar.
Conclusie: er is inderdaad een flink lek, maar de locatie kan niet worden vastgesteld.

Advies: volledige bypass waterleiding

Kortom, verschrikkelijk scenario waar ik echt niet blij mee ben. :?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu