Hoofdaansluiting elektrakabel door kruipruimte

sam2sam

  • #1
In de houten vloer zat houtworm, die hebben we er uit gehaald en er zal over een week in de kruipruimte isolatiebeton gestort worden. Nu blijkt dat de hoofdstroom aansluitings kabel naar de meterkast door de voorgevelfundering naar binnenkomt in de kruipruimte en van daaruit naar de meterkast loop 3,5 meter verderop. De kabel zit niet in een mantelbuis.
Er blijkt bij navragen (en ook wel logisch) zo geen beton overheen te mogen. Aanvragen van een en ander lijkt weken te gaan duren, inmiddels uren aan de telefoon gehangen met liander, maar weinig succes.
Wat zou een snelle oplossing kunnen zijn zodat alsnog de vloer eind volgende week gestort kan worden?
 

Fmrama

  • #2
Er bestaat flexibele deelbare en stugge/harde deelbare mantelbuis. Mss mag je die wel er omheen doen. Google daar eens op en zie dan wat afbeeldingen.
De elektra specialisten hier kunnen wel uitsluitsel over geven.
872EC0EB-2CF6-485A-A6D4-2D3BC7A0906C.jpeg
B3EAC429-E815-4192-9CA4-DC8434B02FEB.jpeg
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #3
De netbeheerder vragen, zij moeten het goedkeuren.

Wat ook kan....
Leg een mantelbuizen die aan de regels voldoen naar de meterkast en zorg dat ze op de juiste positie zitten, ook door de fundering heen.

Leg de oude kabel in een deelbare buis naar de gevel toe.
Keuren ze het af kunnen ze via de mantelbuis er zo weer een nieuwe kabel in maken.

Heb je ook aan je telefoon, tv, en had gedacht?
 

sam2sam

  • #4
tv en telefoon en glasvezel hebben ze in de woonkamer op de muur geinstalleerd naast/onder het raam, dat verdient ook al geen schoonheidsprijs. Gasaansluiting zit in de kelder...... Ik ga op zoek naar een dikke deelbare flexibele buis (Moet een meter of 4/5 hebben schat ik en diameter minstens 30mm) en kijk nog voor de officiele buis. Maar het is een oud huis, zelfs de meterkast voldoet niet aan de normen van vandaag.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #5
Daarom voldoende mantelbuizen naar de meterkast. Dan kan bij een wijziging alles in de meterkast ingevoerd worden.
 

sam2sam

  • #6
Daar passen nooit de aansluitingen van vandaag de dag in, alleen de elektra komt daar binnen en daarmee is de 'meterkast' vol. Met wat moeite lopen er nog een paar elektra pijpjes naast, maar een gasaansluiting/meter of een glasvezel modem zou er niet passen. Telefoon etc. is niet in gebruik en laat ik op de muur woonkamer zitten, daar komt toch een wandkastje voor.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #7
Kijk of je een nieuwe meterkast meer richting voordeur kunt plaatsen. Dan kun je eea wat ruimer opzetten.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu