Holle vloertegel van bovenaf vullen

Willem52

  • #1
Bij de uitbouw van ons huis heeft de aannemer vloertegels gelijmd van 40 x 160 cm op een betonvloer. Na het leggen en voegen bleek dat sommige vloertegels bij het erop tikken een hol geluid lieten horen. Deze waren getrokken (krom) een aantal heeft de aannemer vervangen. Echter er zitten er nog 2 die nu op een moeilijke plek zitten. Daarvoor zou een deurkozijn moeten worden verwijderd en plinten. Heb nu wel genoeg stof in huis gehad en wil weer geen troep. De aannemer wil nu 5 jaar garantie geven dat als de tegels breken hij deze vervangt. De reserve tegels heb ik inmiddels in mijn bezit. Als er iets zwaars op valt ben ik bang dat de tegel scheurt. Is de hole ruimte onder de tegel niet van bovenaf te vullen door er een klein gaatje in te boren en onder hoge druk iets onder te spuiten.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
De kans op breuk wordt alleen maar groter als je erin gaan boren.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Dan zijn de tegels slecht verlijmd.
Te fijne lijmkam en de tegels niet ingesmeerd met lijm.
Gaatje boren in de tegel kan met een speciale holle diamant boor, maar dan krijg je al snel een gaatje van minimaal 6 mm.
 

Willem52

  • #4
Zie op youtube filmpjes inmiddels dat er schuin in de voeg wordt geboord.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Ik heb zelf in mijn toilet dunne tegellijm via de voeg erin laten lopen, en dat heeft het opgelost. Maar als dit in het midden van de tegel is, werkt dat natuurlijk niet. Erin boren zou ik niet doen.

Zo te horen biedt de aannemer prima oplossingen (vervangen of garantie).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu