Holle traptreden herstellen

JWChen

 • #1
Ik heb een vraagje,
ik ben mijn oude houten trap aan het herstellen. Hier zat tapijt op, en ik ga er ook weer nieuw tapijt, met ondertapijt op leggen.
Nu zag ik dat de houten treden enigszins hol zijn geworden. De plekken waar je het meest op stapt (in het midden aan de voorrand dus) is 2 tot 4 mm dunner geworden. De onderkant van de planken zijn keurig recht.
Ik wil de trap absoluut niet vervangen. (Het huis, en ook de trap zijn meer dan 100 jaar oud, ik wil dit niet weghalen).
Opzich is het geen ramp, het is allemaal functioneel als ik er weer nieuw tapijt opleg, maar heeft iemand een idee of/hoe ik deze uitgeholde stukken zou kunnen opvullen/egaliseren?
Dat tweecomponentenvulhout in die oranje blikjes kan vast, maar dat lijkt me een ondoenlijk en onbetaalbaar project voor de hele trap.
Weet iemand een praktischer methode/product om de treden weer mooi recht te krijgen? Houtkleur is uiteraard niet belangrijk, want er komt toch tapijt overheen.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Azijnpisser

  • #2
  Aluminium strip beplakken met plastic (verpakkings) tape.

  Strip met tape naar trap toe op de trede schroeven. Als het een open trap is, dan ook de achterkant een strip plaatsen.

  De zo ontstane "bak" vullen met epoxyhars (watersportwinkel, speciaalzaak)

  De epoxy zal zichzelf helemaal vlak uit laten vloeien, dus de trede is weer vlak. Na schuren kan je er gewoon weer op lijmen, en als het niet te dik is geworden, kan je erdoorheen nieten.
   

  JWChen

  • #3
  Klinkt wel als een duurzame oplossing!
  Ik hoop dat ik dit randje een beetje vloeistofdicht kan bevestigen. Maar ik ga het gewoon proberen.
  Dank je!
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu