(holle) paneeldeur versmallen

Kaajee

  • #1
Voordat ik een complete deur vernaggel eerst even sparren hier, hopelijk.

Ik heb 2 gelijke deuren over, ze zijn hetzelfde als de rest in mijn huisje en hal.
Het zijn voor zover ik kan 'zien' holle deuren, want bij andere heb ik al eens een schroef gebruikt en daar voel je dat de deur hol is.

Ik wil in mijn hal een ondiepe garderobe kast (35cm diep) gaan maken van hout (frame van 2/3-en, osb ertegenaan, evt. bekleden met gips om het strak te kunnen stucen, houten binnenkozijn plaatsen, totale kastbreedte wordt dan breedte kozijn en dus deur breedte)

De 2 deuren die ik over heb zijn 82cm breed, eigenlijk vind ik dat net iets te breed, mijn toilet en douche hebben dezelfde deuren, maar dan 72cm breed. Ik wilde kastdeur dezelfde breedte hebben.

Zou het mogelijk zijn een deur smaller te maken door aan beide lange zijdes een strook van 5cm af te zagen er nieuwe houten latten in te zetten en dan hiermee verder te werken (dus beslag en scharnieren er opnieuw inmaken)?
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Het kan wel, maar als het een paneeldeur is, ziet het er niet uit als de stijlen smaller zijn als de rest.
 

Kaajee

  • #3
Nee dat ging ook door mij heen. Alleen vroeg ik me af of dat echt zo is. Het is "maar" 5cm aan beide zijden en de deur staat eigenlijk in z'n eentje in de ruimte, de andere deuren zitten allemaal op andere muren, dus ik vraag me af of dat echt gaat opvallen
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
Ja, dat valt behoorlijk op, met 5 cm zaag je de halve? stijl weg
 

Hharbers

  • #5
Ik heb holle paneeldeur met een honingraat vulling 10 cm versmald voor een meterkast waar is zelfde deur wilde als rest van mijn huis. (Eenzijdig versmald want het was geen paneeldeur)

Deur in breedte aan scharnierzijde smaller gezaagd, stukje van de honingraat vulling eruit gehaald en een nieuwe lat kops met PU lijm er in gelijmd.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu