Hoge plinten plaatsen, beste methode

Willemsiebe

  • #1
Goedemorgen,

Op onze zolderverdieping ligt laminaat met plakplinten. De plakplinten wil ik gaan vervangen voor hoge plinten.
Ik vroeg me wel af, wat als later eens de laminaatvloer vervangen moet worden? Ik kwam tot de conclusie dat de hoge plinten dan weer te verwijderen moeten zijn.
Zodoende kwam ik bij de plinten terecht die worden bevestigd met plintclips:

Heeft iemand hier ervaring mee en is dit aan te bevelen, of zijn er meer aanbieders/methodes waarbij de plint nadien weer verwijderd kan worden bij leggen nieuwe laminaatvloer?

De muren hebben spackspuitwerk, waarmee kan ik na plaatsen beste de plinten met muur afkitten?

Groet Willem
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Fmrama

  • #2
Ik heb in een tot inloopkast omgebouwde oude badkamer die plinten gebruikt. Van die zwarte dopjes/schijfjes op de wand schroeven en daar de plint overheen schuiven. Werkt perfect.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #3
Die heb je van vele merken hoor. Iedere bouwmarkt heeft zoiets wel liggen.

Ik heb er al verschillende slaapkamers mee gemaakt en dat werkt inderdaad prima. Het is even wat werk om al die clips op de muur te boren maar je kunt wel makkelijk je plinten weer weg halen. Ook als je de muur een keer wilt schilderen bijvoorbeeld.
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #4
Maar wat is het probleem als je nieuwe plinten tegen de muur plaatst, boven het laminaat?
Als je het laminaat ooit moet verwijderen dan schuif je dat toch onder de plint uit.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #5
Als de laminaatvloer er ooit weer uit moet, dan kunnen de hoge plinten meestal ook mee met het grofvuil. Een eventuele nieuwe vloer is vaak van een andere dikte. Ook moet er voor het leggen van een nieuwe vloer vaak gebruik gemaakt worden van afstandshouders en dat gaat niet als er al een bestaande plint aanwezig is waar de nieuwe vloer onder geschoven moet worden.

Overigens hoeft dat allemaal niet zo'n probleem te zijn. Wanneer je de hoge plinten vast zet met hier en daar een dot montagekit, kun je ze later meestal wel weer lostrekken zonder grote schade aan de muur. Tenminste als het slopen met een beetje beleid gebeurt.

Maar je schrijft dat je nu plakplinten op de vloer hebt. Ik weet niet of dat in combinatie is met een bestaande plint op de muur, maar als dat het geval is moet je er rekening mee houden dat je een behoorlijke ruimte overhoudt tussen muur en vloer na het verwijderen van de plakplint en de bestaande plint op de muur. Het is even de vraag of je dat kunt afdekken met een hoge plint. (Tenminste met een plint van normale dikte).
 

Willemsiebe

  • #6
Dank allemaal voor de reacties.

Goed om te horen dat het goed werkt, al begin ik door de reactie van Mn22 wel te twijfelen of het de moeite waard is de muur vol met gaten te boren voor hoge plinten. Het is wel een systeem waarbij de plinten makkelijk te verwijderen zijn zoals Vonken_trekker ook bevestigd, wat ook handig is bij het leggen van een nieuwe vloer i.v.m. gebruik afstandshouders zoals Mn22 weer aangeeft. Maar wat als inderdaad de nieuwe vloer een andere dikte heeft zoals Mn22 benoemd, dan kun je opnieuw gaten gaan boren om de hoge plint weer aansluitend op de vloer te maken... Wellicht een plint met een dot montagekit hier en daar dan een beter idee. Lastige keuze! Voor verdere tips / overwegingen hou ik me aanbevolen :-).

Maar je schrijft dat je nu plakplinten op de vloer hebt. Ik weet niet of dat in combinatie is met een bestaande plint op de muur
Nee geen bestaande plint op de muur.

Gr. Willem
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu