MDF plinten 14 cm. hoog plaatsen en verstek.

Janrklus

  • #1
Hallo klussers,

de bestelling voor de 14 cm. hoge mdf plinten is de deur uit. Ben me al aan het orienteren hoe de plinten verstek te zagen. Het zal een verstekzaag of zelf gemaaakte verstekbak worden denk ik (in ieder geval de twee beste opties die ik op dit forum voorbij zag komen).

Nu wil ik de plinten gaan "plakken" met montage kit. Zijn hier nog tips&tricks voor? Do's en dont's? Wel of niet afwerken met kit?
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #2
Zelf gebruik ik daar een instelbare afkortzaag voor maar een verstekzaag gaat natuurlijk ook prima.

Montagekit gaat prima, geen gedonder met spijkers of schroeven en het zit muurvast. Neem wel een 'high tack' montagekit. Ik heb verschillende merken geprobeerd maar eentje is er wel erg goed, ik kan je via pm wel het merk geven.

Dotje kit om de 10 cm is voldoende. Verder hangt het eindresultaat erg af of de muren een beetje recht zijn (daar kom je met plinten wel achter). Iets zwaars tegen de plint zetten helpt om de plint een beetje 'naar de muur' te vormen (mits het niet te gek is).

Mijns inziens ontkom je niet aan afwerken met kit, kleine naadjes hou je altijd aan de bovenkant.

Zoals ik het doe: ik zaag/schaaf/vijl de plinten op maat. Dan 1 keer in de lak (mits ze al gegrond zijn of overschilderbare folie). Na droging licht opschuren. Dan leg ik dun bruin pakpapier op de grond tegen de muur. Plak de plinten tegen de muur (ze staan dan op het papier). Afkitten overgang naar muur. Overgangen licht in de plamuur. En alles nog 1 keer aflakken. Daarna kan het pakpapier onder de plint weggetrokken worden. E.e.a. ademloos bekijken :mrgreen:

Tis even een klus, maar dan heb je ook wat...
 

Pirke

  • #3
Lange latten gebruiken om de plinten onder spanning tegen de muur te houden. Verder is een goede schuurmachine noodzakelijk voor passchuren van je verstek. er zijn namelijk altijd muren niet helemaal haaks, of je zaagt scheef.
Koop een handmodel schuurband machine.

niet om het een of ander: maar bij een plint van 14 cm hoort eigenlijjk wel een plafondhoogte van +- 2.70 meter of meer. Onder een plafonnetje van 2.40 gaat dat 14cm heel raar overkomen.
 

Janrklus

  • #4
Dank voor de tips. Heb via een kennis een telescoop afkortzaag geregeld. Plafondhoogte is goed (over nagedacht gelukkig :D ).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu