Hoe hoge plinten te plaatsen op zolder met knieschot

Nhlau87

 • #1
Ik ben bezig om hoge plinten te plaatsen op zolder. Ik zit met 2 vragen, maar ik heb geen idee wat het beste is (en wat gangbaar is).

1) Ik heb zolderkastjes ter hoogte van de knieschotten, dit zijn zover ik weet houten platen. Mijn vraag is, moet/mag ik hoge plinten plaatsen en lijmen op de zolderkasten (rood gemarkeerd in de afbeeldingen hieronder)?
zolderkasten.jpg

zolderkasten3.jpg


2) Ik heb op zolder verticale houten latten (met oranje aangegeven in de afbeeldingen hieronder) die tegen de muur zijn bevestigd.
Op de blauw gemarkeerde streep ga ik dus hoge plinten plaatsen, maar wat moet ik doen met de verticale latten?
Moet ik de plinten laten doorlopen en over de latten heen leggen of moet ik de plinten laten stoppen tot aan de lat en dan onder de lat een plakplint leggen?

zolderlatten.jpg
zolderlatten2.jpg


Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Vonken_trekker

  Specialist Elektra
  • #2
  1. Dit zijn dus allen platen die je eruit kunt pakken om achter de berging te komen? Dan zou ik er een plakplint voor plakken. Een hoge plint lijkt mij erg onhandig daar.

  2. Is de hoge plint dikker dan dit verticale latje? Dan zou ik gewoon een hapje uit de achterzijde van de plint zagen.
   

  Nhlau87

  • #3
  1) Middelste plank kan inderdaad uit worden gehaald om in de berging achter de platen te komen, de 2 platen aan weerszijden zitten vast. Dus jouw advies is geen hoge plinten, maar een plakplintje ervoor leggen.

  2) Hoge plint is dikker dan het verticale latje, dus jouw advies is over het latje heen leggen dmv het afzagen van de achterzijde van de hoge plint. Ik denk inderdaad dat dit het mooiste is.
   
  • Like
  Waarderingen: Vonken_trekker

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu