Hoeveel lagen tegel op tegel mogelijk badkamer

Erwindew

 • #1
Allen,

Ik wil in onze badkamer nieuwe tegels leggen.ik dacht eraan om te lijmen over de bestaande. Nu hoorde ik van de vorige bewoners dat zij dit ook al een keer gedaan hebben in het verleden. Kan ik daar overheen gaan? Dus dan liggen er straks 3 lagen. Of moet ik de laatste laag verwijderen. En wat adviseren jullie als de dorpel te laag wordt. (Zie foto voor huidige situatie).

Mvg

Erwin
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
  Als de tegels nog goed vast liggen, en niet hol klinken kan je daar weer een nieuwe laag overheen leggen.

  Maar ik zou er een laag vanaf halen.
   

  Erwindew

  • #3
  Tegels liggen goed vast en klinken niet hol. Ik weet niet hoe de laag daaronder is. Daarom ook mijn angst. Maar is de dorpel ook te verhogen of moet ik dan een nieuwe dorpel erin bouwen? De douchecabine zelf heeft al een dorpel van 15cm hoog.
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
  De bestaande holoniet dorpel kun je vaak vrij gemakkelijk verwijderen.
  Eerst even de kit helemaal los snijden, en dan voorzichtig met een platte beitel tussen tegel en dorpel hakken.

  Soms kun je de bestaande dorpel dan iets hoger leggen, anders een hogere dorpel kopen en die er in maken, zodat die een cm boven de tegels uit steekt straks.
   

  Marcn88

  • #5
  Waarom niet gewoon goed en nieuw opbouwen ipv drempels ophogen renovatieputten plaatsen en ga zo door, een badkamer zal toch gauw een jaar of 15 meemoeten en dan zou ik er liever iets meer tijd en eventueel een paar euro meer investeren dan allerlei concessies te doen zoals drempels ophogen e.d ook weet je dan cker dat alles nieuw en goed is vanuitgaande dat de gene die de badkamer aanlegt weet wat ie doet :mrgreen:
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #6
  Is ook mijn idee, maar denk dat de ts daar geen zin in heeft. :wink:
   

  Erwindew

  • #7
  Het is ook meer iets met tijd 🤣. En misschien ook wel een beetje kennis. Tegel over tegel heb ik wel ervaring mee. Maar met breken en opnieuw beginnen niet. Maar als ik zo lees adviseren jullie zelfs om alles te verwijderen.
   

  Marcn88

  • #8
  Zoal ik al aangaf doe het liever goed, de badkamer zal toch wel een jaar of 15 meemoeten wat is dan een weekje extra tijd en cker weten dat alle leidinwerk e.d gewoon nieuw en goed is
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu