Hoeveel cm beton op broodjesvloer icm vloerverwarming

Bjorn1989

 • #1
Goede dag, ik ben Björn Koster 25 jaar en ben als beroep Electrotechnicus. Ik heb alle handigheid van me vader overgenomen, en dat is nu wel te merken aangezien ik een hoekhuis met garage gekocht heb die binnen helemaal is uitgewoond, en voor mij een leuke uitdaging hier weer een mooi huisje van te maken. En dat lukt aardig kan ik zeggen. de bovenverdieping is al helemaal gerenoveerd, alles zelf gedaan, behalve het spackspuiten van de muren. Fotos volgen hier later van.

Ik heb nu een oude houte vloer eruit gehaald, aangezien deze verrot was, en niet was geïsoleerd. Ik ben nu druk ven offertes bezig voor de matterialen van een broodjesvloer. ik wil hier vloerverwarming in leggen, en de betonvloer met vloerverwarming glad afwerken zodat hier geen zandcementvloer meer op hoeft.

De opbouw is broodjesvloer, met direct daarop 6mm 150x150mm mazen matjes, hierop vloerverwarming, en daarover beton.

Nu is mijn vraag dus, hoeveel cm beton heb ik minimaal nodig vanaf bovenkant betonligger (onderkant betonijzer?)

Me vader zei dat 5cm genoeg was, maar lijkt mij veel te weinig.

Als iemand mij kan vertellen wat de juiste dikte is, hoor ik het graag. Deze maat moet ik namelijk hebben om onderkant betonligger te bepalen.

Alvast bedankt allemaal


 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
  De dikte van de constructieve druklaag bedraagt 40 a 50 mm boven de liggers, eea afhankelijk van de overspanning. Dit kan je terugvinden op de tekening van de fabrikant. De slangen behoren buiten dit gedeelte te zitten.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu