Hoekstopkraantje naar reservoir Geberit

Maarten83

  • #1
Hallo allemaal,

Bedankt voor het meelezen zover. Nu toch aangemeld omdat ik een antwoord niet kan vinden en ik even zekerheid wil over hetgeen ik ga maken.

In de foto zie je de huidige situatie. Een hoekstopkraantje van de oude toilet (zit op ongeveer 30 cm hoogte). Dit lijkt te zijn bevestigd op een muurplaatje (in elk geval met schroefdraad). Omdat ik nu een stukje moet overbruggen naar het kraantje van het inbouwreservoir vraag ik me af wat ik het beste kan doen. Het wordt ingebouwd dus zou ik eigenlijk moeten solderen of heb ik dat verkeerd begrepen? Hoe zouden jullie de afstand overbruggen? En welke maat moet ik daarvoor hebben?

Heel erg bedankt :)

Groet Maarten
 

Maarten83

  • #2
Oei, ik hoopte op een reactie vanochtend :) misschien goed om nog even mijn gedachte aan te vullen.

Ik dacht dat ik een kniestuk op zou kunnen draaien met schroefdraad met hennep ertussen die over gaat in flexibele leiding. Zouden jullie dit ook zo doen als je het helemaal wegwerkt in een ombouw?
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #3
Kraantje eruit draaien, en een stukje kunststofbuis (PEX) halen met aan 1 kant een (haaks) puntstuk 1/2"x 16, en aan de andere kant een muurplaat.

Eventueel kan men dat in de winkel voor u in elkaar persen.

Vervolgens de stopkraan die bij het reservoir geleverd is, in de nieuwe muurplaat draaien.
 

Marcn88

  • #4
Of je kapt de leiding op in de muur en soldeert er een sokje op met een nieuw stukje koper buis waarschijnlijk 12mm met een nieuw schroefbusje of muurplaat aan t eind waar de inbouwreservoir op aansluit
 

Maarten83

  • #5
Bedankt voor de tips! Ik ga eens kijken of ik het met PEX kan doen. Solderen heb ik nog nooit gedaan. Geen idee of dat lastig is en of het me gaat lukken vandaar voorkeur voor niet solderen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu