Hoekjes flexiplinten, slechte afwerking

Bianjan

 • #1
Hallo allemaal,

Een tijdje terug hebben we flexi overzetplinten met hoekjes laten plaatsen. Op zich zijn ze wel netjes, alleen vind ik de hoekjes van Cando heel lelijk, omdat ze niet goed aansluiten op de plinten. We hebben het geprobeerd met kit mooi te krijgen, maar het wordt er niet echt beter op. Ook kan ik geen andere buitenhoekjes vinden voor flexi plinten. De muren van ons zijn niet geheel recht, dat werkt natuurlijk ook niet mee.. :wink:

WIe weet er een goede oplossing om dit mooier af te werken?

Alvast bedankt voor het meedenken!

 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Gerrit B

  Specialist Telecom
  • #2
  Op de foto lijkt de ene plint ook hoger te zitten dan de andere dus dan krijg je het ook nooit mooi afgewerkt.
  Dus eerst zorgen dat het mooi gelijk is en dan zijn er ook overzet hoekjes te koop die een stukje over de plint vallen om niet al te netjes gemaakte hoeken af te werken.
  Zelf geef ik er echter de voorkeur aan om voor massieve plinten te kiezen, de plinten meteen goed in verstek te zagen en de scherpe hoeken dan af te ronden.
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #3
  Ook overzetplinten kun je in verstek zagen. Eventueel huur je een verstekzaag. Dat gaat beter dan met een verstekbak.
   

  Gerrit B

  Specialist Telecom
  • #4
  Klopt, maar dan kun je de scherpe punten niet even wat afronden omdat er vaak een fineerlaag oid. overheen zit als afwerking.
  Waar je wel goed op moet letten bij het in verstek zagen is dat niet alle hoeken mooi 90 graden zijn maar ook wel eens 80 of 100 oid. en dan moet je de verstekzaag net iets anders instellen om het toch mooi te krijgen.
   
  Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
  10

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu