Hoi,
ik ben met een kleine renovatie bezig, maar nog steeds aan het begin van een mooie leercurve, en ben nu begonnen aan het plaatsen van mijn keukentje.
Vandaag heb ik het tijdelijke spaanplaat (ik wil uiteindelijk composiet of natuursteen) aanrechtblad gezaagd.
Eerst recht door gezaagd, met eerst een paar proefzagen met de circelzaag, waarbij ik de zaagsnede met van die grijze tape heb omwonden om schilfers te voorkomen, en vanaf de onderkant gezaagd, en een "glij/richt-latje" heb gemonteerd . Dat ging eigenlijk perfect (en eff een nieuw zaagblad gepakt).
Echter nu moest er nog een hoekje uit, en ik dacht dat dat laatste stukje nooit "perfect" met de circelzaag zou gaan lukken omdat ik vanaf de onderkant zaag, en de circelzaak niet "loodrecht" zaagt.
Dus dacht ik met mijn goedkope skil decoupeerzaag dan maar.
En voila het resultaat:
Als je goed kijkt zie je dat de zaagsnede scheef is (in de diepte).
De onderkant is kaarsrecht, echter de "goede" kant dus niet, puur _volgens mij_ omdat mijn decoupeerzaag een beetje speling heeft en/of het zaagbladje gewoon (zijwaards) buigt, naar een ongewenste kant dus.
Heeft iemand een idee, hoe je zoiets dat wel netjes en "professioneel" (voor zover dat kan met een spaanplaat aanrechtblad) zou moeten doen?
ik dacht zelf aan:
-met decoepeerzaag van de bovenkant zagen
-nieuw/stevig zaagblad
-kwaliteits decoupeerzag.
-ander gereedschap?
-toch vanaf bovenkant zagen.
-??
Ik heb nog een kleine marge om het te fixen, en _ ik moet nog meer hoekjes en rondjes zagen_ Dus als iemand een goede tip heeft dan graag.
Groeten, en bedankt voor het lezen, en alvast bedankt voor eventuele reacties.
Arjan.
ik ben met een kleine renovatie bezig, maar nog steeds aan het begin van een mooie leercurve, en ben nu begonnen aan het plaatsen van mijn keukentje.
Vandaag heb ik het tijdelijke spaanplaat (ik wil uiteindelijk composiet of natuursteen) aanrechtblad gezaagd.
Eerst recht door gezaagd, met eerst een paar proefzagen met de circelzaag, waarbij ik de zaagsnede met van die grijze tape heb omwonden om schilfers te voorkomen, en vanaf de onderkant gezaagd, en een "glij/richt-latje" heb gemonteerd . Dat ging eigenlijk perfect (en eff een nieuw zaagblad gepakt).
Echter nu moest er nog een hoekje uit, en ik dacht dat dat laatste stukje nooit "perfect" met de circelzaag zou gaan lukken omdat ik vanaf de onderkant zaag, en de circelzaak niet "loodrecht" zaagt.
Dus dacht ik met mijn goedkope skil decoupeerzaag dan maar.
En voila het resultaat:


Als je goed kijkt zie je dat de zaagsnede scheef is (in de diepte).
De onderkant is kaarsrecht, echter de "goede" kant dus niet, puur _volgens mij_ omdat mijn decoupeerzaag een beetje speling heeft en/of het zaagbladje gewoon (zijwaards) buigt, naar een ongewenste kant dus.
Heeft iemand een idee, hoe je zoiets dat wel netjes en "professioneel" (voor zover dat kan met een spaanplaat aanrechtblad) zou moeten doen?
ik dacht zelf aan:
-met decoepeerzaag van de bovenkant zagen
-nieuw/stevig zaagblad
-kwaliteits decoupeerzag.
-ander gereedschap?
-toch vanaf bovenkant zagen.
-??
Ik heb nog een kleine marge om het te fixen, en _ ik moet nog meer hoekjes en rondjes zagen_ Dus als iemand een goede tip heeft dan graag.
Groeten, en bedankt voor het lezen, en alvast bedankt voor eventuele reacties.
Arjan.