Hoek afvlakken koivijver

Stuart

  • #1
Ik wil de hoeken van de nieuwe vijver afvlakken onder een hoek van 45 graden ivm een betere stroming etc. Wie heeft een idee hoe dit het best te doen.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Misschien even wat meer informatie geven.
Waar is de vijver van gemaakt (beton/kunststof)
 

Stuart

  • #3
Het betreft een vijver opgebouwd met betonblokken van het formaat 30 x 20 x 10 cm. De wanden zijn dus 20 cm dik. Ik wilde eerst de hoeken afvlakken door een blok aan beide 45 graden af te slijpen en deze dan op elkaar op te metselen. Dit is echter een vreselijke klus en lastig uit te voeren met een 125mm slijptol. Als iemand een goed idee heeft hoor ik het graag.
 

Tinus B

  • #4
Maak de afvlakking van de hoeken van plaatmateriaal. Afhankelijk van je budget kun je bv. underlayment, betonplex of trespa gebruiken. bij een grote breedte van de platen zou je een schoor naar de hoek kunnen geven.
Elders las ik dat je vijverfolie gebruikt aan de binnenkant, dus waarom zou je een massieve oplossing zoeken als het op bovenstaande wijze ook gaat?
Succes!
 

KlusRob

  • #5
Als de blokken allemaal dezelfde vorm moeten krijgen: maak een mal van hout (plaatmateriaal) in de juiste vorm en giet hier beton in. Na het uitharden mal losschroeven, weer in elkaar zetten en opnieuw volgieten.
Dus gewoon de blokken zelf op maat storten, geen gezeur met kleiner maken van bestaande blokken.
En aangezien je de binnenkant blijkbaar gaat bekleden met vijverfolie maakt het kleurverschil ook niets uit.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu