Hoe waterlek cv opsporen?

A

Anonymous

Gast
  • #1
Wij hebben een lek in de leidingen van de cv. Bij de leidingen boven de grond is er geen lek te bespeuren.

Bestaat er een methode om een lek onder je vloer op te speuren zonder direct te moeten breken? De leidingen bestaan uit 1 circuit, er kan dus nergens een kraan dichtgezet worden.

Ze zijn al 35 jaar oud.
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Wim, er bestaat (voorzover mij bekend) in principe geen methode om onder de grond je leidingen te controleren, anders dan eronder te kruipen en de leidingen te inspecteren...

Stopkranen aanbrengen kan een methode zijn om te bepalen waar het probleem zich bevindt.

Lekkageproblemen hebben we al eerder op deze site beantwoord, ik zal even wat data en onderwerpen verzamelen, zet ik straks hier neer!
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Onderwerpen, auteur over drukverlies in cv-leidingen:

[drukverlies koen ]
[Lekke cv-leiding OmeKoos ]

De beantwoorders Ben en Sil zijn zeer vakkundig op cv gebied en kijken regelmatig ook vragen bovenaan het forum na, dus je hebt kans dat je van hen ook nog een suggestie krijgt... En anders vraag je er om, als je wat meer details hebt verzameld over jouw situatie, het expansievat, de ketel (merk/type) etc.
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Bedankt Kees.

Van die stopkraan is een goed idee.
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
Wim, let er bij het plaatsen van die stopkranen (kogelkranen, geen kranen met leertjes...) dat de verbinding tussen cv ketel en overstortventiel aanwezig blijft, ook als je die kranen dicht doet.

Anders kan het water er niet uit in geval van overdruk!
 
A

Anonymous

Gast
  • #6
Wim,

Er zijn methodes om waterlekken in vloeren en muren op te sporen. Dit gebeurt met infraroodkijkers. Die laten warmte zien. Eerst wordt de verwarming uitgezet en moet afkoelen. Daarna wordt de verwarming aangezet en met de infrarode kijker kunnen ze het warme water volgen. Mocht er een lek zijn dan zie je dat het water zich daar "verspreidt". Wij dachten ook dat we een lek hadden en hebben uiteindelijk LeakDetect ingeschakeld.

Niet goedkoop maar je hebt wel zekerheid.

Wij hadden overigens geen lek maar een koppeling die lekte.

Succes!!
 

Vriely

  • #7
Ik zit ook met een ondervloers waterlek. Enig idee wat het opsporen kost met een infrarood camera (LeakDetect of dergelijke?)
 

Mariën_Eddy

  • #8
vriely schreef:
Ik zit ook met een ondervloers waterlek. Enig idee wat het opsporen kost met een infrarood camera (LeakDetect of dergelijke?)
Het beste wat je kunt doen is informatie vragen bij je verzekerings makelaar sommige verzekeraars hebben een dienst waarop je beroep kunt doen en een opsporing kosteloos is voor de verzekerde.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #9
Over wat voor soort verzekering hebben we het dan?

- Wettelijke aansprakelijkheid (in geval van schade bij buren)?
- Opstalverzekering?

Ik heb toch eigenlijk het idee, dat mijn verzekeringsmaatschappij alleen een lekkage-zoektocht betaalt, indien er schade onstaan is, die verband houdt met die lekkage, en die onder mijn polis valt.

Een lekkage in een kruipruimte zal geen merkbare schade aan buren of aan de opstal veroorzaken, zeker niet als daar zand o.i.d. onder ligt.

Of zie ik dat verkeerd?
 

Mariën_Eddy

  • #10
In België is men verzekerd tegen waterschade in de eigen woning via zijn brandpolis, voor gratis tussenkomst is waterschade nodig.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu