Hoe voorkomen van hoge druk op de vloerverwarming?

Nickmoritz

  • #1
Vorig jaar hebben mijn vriendin en ik vloerverwarming laten plaatsen in ons nieuwbouwhuis. Dit zorgt er namelijk voor dat de warmte gelijkmatig verdeeld wordt en het is goed voor de portemonnee. Wij hebben de Alpha2-pomp genomen, want dit zou de beste zijn in zijn klasse.
Nu is er een probleem: hij werkt niet goed.

Als wij de thermostaat op 21,5 graden draaien, stijgt de druk van de onderste meter (volgens mij de aanvoer) naar meer dan 50 bar, soms zelfs naar 60 bar. Het gevolg is dat de verdeler zichzelf uitschakelt. Hoe kan ik ervoor zorgen dat de druk niet boven de 40 bar komt, zoals het hoort?

Wij hebben een HR+-ketel, dus daarom hebben wij alle verwarmingen boven al opengedraaid. Dit zou al enige druk wegnemen.
Ook hebben wij een by-pass laten plaatsen, want dit zou de druk verminderen (maar daar is dus niks van te merken tot nu toe). Waar moet ik de by-pass op draaien? En op welke functie moet ik de verdeler instellen? (hij staat nu op 'auto adapt')En op hoeveel graden moet ik de knop van de verdeler zetten (staat nu op ongeveer 40 graden)?

Is de vloerverwarming wel goed aangesloten op de verdeler? Of moet er iets gewijzigd worden bij de ketel?
Wie kan antwoord geven op deze vragen? De moed is mij inmiddels behoorlijk in de schoenen gezakt.
 

Neesje

Specialist Verwarming
  • #2
Je bedoeld graden en geen bar want dat zou inderdaad niet goed gaan😃😃😃😃
Mak om te beginnen eens een foto van de verdeler met alle aansluitingen erop.
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #3
Plaats eens een paar foto's van de situatie.
je moet op de een of andere manier zorgen dat de temperatuur begrensd wordt. Dit moet met een thermostaatkraan met cappitaire voeler, die als het goed is op je verdeler zit. Op wat voor temperatuur heb je deze kraan bij je verdeler ingesteld?
Daarnaast kun je de temperatuur op je ketel misschien wat lager zetten, want voor de vloerverwarming zijn aanvoertemperaturen van ca. 50 graden genoeg. Wel moet je kijken of je het dan in de ruimtes waar radiatoren hangen nog warm genoeg kan krijgen.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Als de druk werkelijk 60 bar haalt barst de verdeler wel.

je thermostaatkraan is of defect,verkeerd gemonteerd, of de voeler is eruit, hierdoor word de aanvoerbalk 60 graden en gaat de verdeler uit om schade aan de vloer te voorkomen.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #5
Twee topics samengevoegd
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #6
Ik vermoed dat eerst eens een lesje genomen moet worden over het verschil in temperatuur en druk......
Op de verdeler zit nooit een drukmeter en 50-60 Bar kan gewoonweg niet. Ik hoop dat u zich realiseert hoeveel 50 Bar is. Er zitten wel, afhankelijk van het type verdeler, 1 of 2 thermometers op de verdelers en die meten de temperatuur van het water wat de vloer in gaat en wat de vloer uitkomt.
De thermostaat op 21,5 graden C. Ik neem aan de kamerthermostaat. Nou dat heeft erg weinig te maken met de temperatuur van het water wat door de vloer circuleert, laat staan die genoemde druk.

Ik neem ook aan dat u nog wel weet wie e.e.a. heeft geïnstalleerd. Ik adviseer u daarmee eens contact op te nemen over hoe zo'n vloerverwarming nou eigenlijk werkt.
 

Nickmoritz

  • #7
Dank voor de antwoorden. Ja,sorry, druk moet zijn temperatuur en daardoor is de druk te groot.
Probleem is opgelost, ben alleen maar uit gegaan van de verdeler,maar het was de ketel die verkeerd afgesteld stond. DANK.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu