Hoe vloerverwarming en radiator aansluiten op CV-verdeler?

Kluskoppel

  • #41
Zo, na 4 week levertijd heb ik inmiddels de Anbo 16x2 naar M22 koppelingen binnen. Deze kwamen in een zakje van Bonfix, helaas zonder sticker. Ik vermoed dat het EAN 8717845583101 is (ik probeer zoveel mogelijk te documenteren, gezien het bij mij een installatie uit 1998 betreft en ik veel moeite had om deze koppelingen te vinden/verkrijgen). Ik heb ze voor €7/stuk kunnen aanschaffen.



Deze komen precies overeen met de koppeling van de gedemonteerde leiding. De 16x2 PE-RT buis schuiven ze ook stevig op vast. Het aansluiten van de handdoekradiator (twee leidingen die linksonder op de foto vorige bericht uit de muur komen) op de verdeler gaat nu dus lukken :mrgreen: .

Ik zit alleen nog met het aansluiten van de vloerverwarming. Zou er nog iemand kunnen meedenken m.b.t. mijn vorige post?
 

Kluskoppel

  • #42
Iemand nog tips wat betreft mijn vragen van 12 april?
Ik zou graag binnenkort de vloerverwarming actief gaan maken maar ontvang graag nog wat advies over de manier van aansluiten van de leidingen en het RTL-ventiel op de bestaande verdeler.
 

Kluskoppel

  • #43
Heb even contact gehad met de 'service voor warmte', zij geven aan: kan met een slanglengte van 51m (dat is hoeveel ik heb liggen in de badkamervloer) sowieso niet met een RTL-ventiel, de pomp van je ketel heeft niet voldoende power om het door die lengte heen te drukken. Advies: gebruik een 1-groeps verdeler met pomp. Deze aansluiten op rechterkant van de CV-verdeler met 22mm buis, vervolgens met 22 knel x 1/2 op de vloerverwarming-verdeler.



Best een tegenslag, zo'n verdelertje zit op €350. Heb ook naar gebruikt gekeken, maar dan zit er een pomp op die 100W gebruikt, ook niet helemaal de bedoeling. Plus je koopt andermans ellende wat er misschien al 20 jaar heeft gehangen :lol:

Toch wel vreemd, want bij het model RTL Multibox die ik in huis heb, noemen ze op hun site dat er max. 70m slang aan kan.

Ik ben even het spoor bijster.
 

Kluskoppel

  • #44
Het begint wel een beetje een monoloog te worden zo :lol: Jammer dat er niet meer reacties zijn gekomen, al stelde ik ook wel véél vragen :oops:

Ik heb ondertussen niet stil gezeten en heb de boel eindelijk kunnen aansluiten :cool:



De bestelde Anbo/VPE koppelingen voor de 16x2 leiding waar zo'n lange levertijd op zat bleken het wachten waard, deze passen perfect op mijn CV-verdeler uit 1998. De handdoekradiator was hiermee zo aangesloten (rood/blauw linksonder uit de muur).

Verder via Marktplaats een Robot verdeler kunnen scoren voor weinig. Voordat jullie beginnen te piepen over de niet A-label pomp :mrgreen: , ik heb (ook via MP) een pompschakelaar erbij gekocht. Voor verdeler en pompschakelaar was ik nog geen €100 kwijt. Stuk beter te behappen dan €350 voor alleen een verdeler. Heb zitten rekenen aan stroomverbruik pomp (laagste stand 35W) versus die van een A-label pomp (~8W ?). Conclusie was dat de TVT/ROI op meer dan 10 jaar zou zitten. Keuze was toen snel gemaakt om voor gebruikt + pompschakelaar te gaan. Daarnaast heb ik ook nog overschot van m'n zonnepanelen.

De boel is gelukkig lekdicht, zal mij nu eens verdiepen in het inregelen van de verdeler. De thermostaatknop heeft bijv. geen temperaturen erop, maar loopt van 1 t/m 6. Zal eens op zoek gaan naar de handleiding. En nog even een omkasting timmeren.

Bedankt allen die gereageerd hebben de afgelopen tijd!
 

Kluskoppel

  • #45
Nog een vraagje hierover, het systeem werkt perfect, heerlijke warme voeten:mrgreen:
Ik vroeg mij alleen af of ik de verdeler nog moet inregelen? Ik bedoel niet de slang die de vloer in gaat (die staat gewoon vol open, met één groep is inregelen niet aan de orde), maar bedoel meer de CV-kant.

Rechts naast de thermostaatkraan zit in de retour een afsluiter, deze staat nu vol open. Moet ik hier nog iets mee doen? Ik kan mij voorstellen dat de verdeler nu misschien teveel water kan nemen, waardoor radiatoren te kort komen? Moet ik hem bijv. knijpen zodat ik een bepaald temperatuurverschil heb tussen aanvoer de verdeler in vanaf CV en retour richting ketel?

Vermogen is zo'n 550W (5,5m2 x 100W/m2), maar er ligt wel een vrij dikke dekvloer op (7-8cm). Met een warmtebeeldcamera kan ik de slangen ook niet zien hierdoor.
 

bawb

  • #46
Speciaal een account aangemaakt om op jullie topic te reageren! Na 3 dagen internet afstruinen en diverse bezoekjes aan de winkel had ik de moed al bijna opgegeven. Toch nog maar even doorgezocht en dan stuit je op dit topic. Thanks voor de uitgebreide documentatie en omschrijving van de stappen die jullie hebben genomen om tot een werkend resultaat te komen! :super:
 

Kluskoppel

  • #47
Goed om te horen! Het werkt hier nog steeds naar behoren en zonder lekkages.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu