Hoe vervang je een vloerbalk

Oc3

  • #1
Beste mensen,

Ik heb aangetaste en kromme vloerbalken, ik wil dus alle vloerbalken vervangen.

Bij het vervangen van de vloerbalken zijn natuurlijk langer dan de muur, hoe pas je het erin? Moet ik de bovenkant slijpen dan vullen met metselwerk of per baksteen slopen en weer terug metselen?

Is het ook goed als ik gewolmaniseerd hout gebruik?

alvast bedankt

vloerbalken.jpg
 

Sander 1972

  • #2
Is het niet een optie, om te kiezen voor isolatie en beton, de vloer ligt er toch uit
 

Oc3

  • #3
Geld het ook wanneer de vloerbalken verankerd zijn? Het is een hoekwoning, dus ene kant is verankerd aan de vloerbalken van de buren en anderkant in de muur. Als ik mijn ankers weg haal, waar laat ik die van de buren zitten?

Het zijn drie verdiepingen, dat gedaan moet worden. Ben open voor alle mogelijke opties.

Alvast bedankt

20220105_121754-picsay.jpg
 

Sander 1972

  • #4
Je hebt vorige week dezelfde vraag gesteld, het is beter om dezelfde topic te gebruiken.
Dacht dat het om de vloer van de beneden verdieping ging.

Ik zou de oude balken er uit halen, en eventueel vervangen voor dikkere. Maar omdat u best veel hier over vraagt en ook in een ander topic. Lijkt het mij beter als u een aannemer in schakelt, die hier ervaring mee heeft
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #5
Die foto is de buitengevel neem ik aan.
De beste oplossing is de balken daar niet opnieuw in te leggen maar een constructieve geïsoleerde voorzetwand te plaatsen.
 

Oc3

  • #6
Vorige topic ging over vervangen voor metalen vloerbalken, maar aangezien die alleen voor de begane grond geschikt is, heb ik overwogen dat niet meer doen. Daar heb ik dezelfde vraag gesteld maar kreeg geen antwoord.

In deze topic wil ik weten hoe ik de nieuwe houten vloerbalken erin krijg, omdat ze natuurlijk langer zijn dan de binnen muren. Waarom ik de oude vloerbalken eruit wil hebben is, omdat de oude vloerbalken meeste rot zijn en ook nog krom. Dan lijkt mij verstandig alle vloerbalken te vervangen. Op alle drie verdiepingen. Houtrot is gekomen door regenwater dat door de dak binnen is gekomen en jarenlang aan lekkage niks is gedaan. wanneer het regent lijkt wel of iemand met een tuinslang aan heeft staan, dus van boven helemaal naar de kelder. zo erg is.

Het leek mij niet erg moeilijk om te doen, omdat ik iemand dat had zien doen in een ander huis, maar daar ging het om 1 vloerbalk. Daar had bij dus aan de bovenkant van de vloerbalk in de baksteen gat gemaakt waardoor je de balk erin kon schuiven. (net als de foto, gat is aan de binnenkant gemaakt en niet aan de buitenkant gevel van de huis). Daarom vraag ik of het zo moet ook doordat ik alle vloerbalken moet vervangen en niet straks ik de draagmuur zwakker maak met mijn actie.

Dus mijn vraag is: Hoe vervang je alle vloerbalken op de juiste manier? ook zijn de vloerbalken verankerd.

In de meeste gevallen heb ik gezien wordt bijvoorbeeld 1 vloerbalk schuin gezaagd zo erin geschoven en dan weer vastgemaakt, lijkt mij niet er verstandig om alle vloerbalken zo te doen of wel?
misschien schijn zagen dan vast maken met een metalen sok, waardoor alle draagbalken zijn stevigheid behoud.

Conclusie ik heb nieuwe vloer nodig of het nou van hout is of beton, maar rekening wordt gehouden met verankering.

vloerbalken.jpg
 
Laatst bewerkt:

Oc3

  • #7
Replay

"De beste oplossing is de balken daar niet opnieuw in te leggen maar een constructieve geïsoleerde voorzetwand te plaatsen".

de oude vloerbalken moeten eruit om de meeste rot zijn door jarenlang regen dat via de dak naar binnen is gekomen en vaak ook krom. Bij sommige plekken zijn wel 5 cm verschil in hoogte. Aan het huis is langer dan 30 jaar niks aangedaan.
 

Oc3

  • #8
Is het wel verstandig om alle vloerbalken dit te gebruiken. Gordinglas dan hoef ik ook niet aan de muur zitten. of de andere

GBHC4919.png asdfadfa.jpg
 

Sander 1972

  • #9
Haal er iemand bij de kennis heeft, is goedkoper dan zo maar wat doen.
Het is zo aan de hand van foto's niet te zeggen hoe iets uitgevoerd kan worden.

Heb je geen kennis die in de bouw zit, en vaker dit soort werk doet?
 

Oc3

  • #10
om eerlijk te zijn ben ik het wel een beetje beu met al die bouwvakkers die fouten maken waardoor ik na hun kutzooi moet herstellen. Dit huis is mijn tweede verbouwing, maar voorheen niet aan de vloerbalken gezeten. In mijn vorige huis heb ik drie keer aan toe dakkapel moeten herbouwen omdat zogenaamd bouwvakker wist wat die deed. Tweede daarna ook, derde keer heb ik het zelf gedaan. Als jij weet waar ik een vertrouwde bouwvakker die echt kennis kan vinden doe ik het graag.

net als mijn cv installatie, moest ik zelf ook doen na verkeerd installatie (aangewezen door warmteservice erkend installateur).

of tegelen of keuze van diameter waterleiding naar twee douchekoppen, het lijkt wel of ik meer weet dan de meeste bouwvakker als ik ze moet verbeteren. ik hoor allemaal zeggen, het is genoeg hoor. maar zelf leest ik anders op internet mensen met dezelfde probleem. Je moet wel iemand kennen die echt weet wat die doet, want 80% is rotzooi, het maakt niet uit wat voor prijs ik betaal.

mijn geval is ook niet dagelijks werk, waardoor de meeste bouwvakkers ook gissen. Daarom ook hier in forum meer kans dat iemand meer weet dan dat ik paar bouwvakkers vraag hoe en wat.
 

Sander 1972

  • #11
Ben blij dat ik voor u geen opdrachten uitvoer, je zal altijd een geschil van mening houden. Hoeveel mensen er ook langs gaan komen.
Of u wil het onderste uit de kan, en zijn goede te "duur"
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #12
Heel veel beantwoorders hier hebben of zitten nog in de bouw.
Het is dan maar de vraag of je de antwoorden die zij geven wel goed zijn.
Neem een aannemer in de arm die verstand van zaken heeft, en geen klusjesman omdat die goedkoper is.
Maar zo te lezen kan niemand iets goed maken bij u, dan wordt het moeilijk om iemand te vinden.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #13
nee dat houtror is daar gekomen doordat er gestookt wordt in de woning en het condensatiepunt in de constructie zit.

bij de buitengevel kan je beter de balken daar niet opnieuw inleggen zodat je een goed doorgaand dampscherm kan maken in een nieuwe voorzetwand.
 

Klussen.

  • #14
Kies een aannemer en laat hem of haar uitleggen hoe hij of zij het gaat oplossen. Als je dat logisch, realistisch en betrouwbaar vindt, ga je ermee in zee. Schrijf het op zodat je de stappen en het werk kan volgen en controleren. Probeer achteraf zeuren te voorkomen.
 

Oc3

  • #15
Sander 1972

bepaal zelf maar allesweter. ik heb niet gekozen voor goedkoop, maar erkend mensen in de bouw. dit is het resultaat. als ik meer foto's had op alle fouten, had ik nu een album. Deze heb ik nog kunnen vinden. het zijn verschillende mensen en bedrijven. dakkapel heb ik eerst 40.000euro betaald tweede keer 50.000 voor herstel. foto's zijn dus zogenaamd herstel van de eerste. gekutzooi van alle mensen, geld wolfen. de douche heb ik daarna zelf getegeld zie foto en leidingen geplaatst. CV heb ik de fout ontdekt miste een terugloop leiding. Dit zijn erkende mensen en mogen de pot op. douche 8000 euro exclusief materiaal. De hele dak moest eraf om op juiste manier te doen, heb ik ook zelf gedaan.

20220110_104046.jpg 20220110_104054.jpg 20220110_104115.jpg 20190124_151633.jpg 20190124_151615.jpg 20190124_151604.jpg 20141030_132752.jpg 20141030_133003.jpg 20141030_133026.jpg 20160910_102357.jpg
 

Oc3

  • #16
En dit in mijn eentje en ja ik ga voortaan alles zelf doen

20160816_145225.jpg
 

Sander 1972

  • #17
Verdient idd de schoonheid prijs niet. Ik Oordeel niet over ander mans werk, zonder te weten hoe het gegaan is.
Maar om direct de hele bouw af te zeuren gaat wat ver. Maar je hebt het niet getroffen
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #18
Daarom dus beter iemand laten komen met wie vrienden of familie al goede ervaringen hebben... en niet het eerste beste allround klussenbedrijf .
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu