Hoe verf ik mijn muren met een sponseffect?

Dini

 • #1
Wie weet hoe ik het beste mijn wc kan verven met een spons effect. Hoe kan ik dit het beste aanpakken en wat voor materialen heb ik daarvoor nodig?

Ik wacht op reactie en wil graag beginnen.

Groeten Dineke
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Gerrit

  • #2
  Neem structuurverf en de juiste roller (vraag even bij de bouwmarkt). Perfekt resultaat.

  Sukses
   

  Dini

  • #3
  Ik heb nog een blik gewone verf staan. Die wou ik juist gebruiken, omdat het maar voor de wc is. Zou het ook met gewone verf kunnen en dan met een bepaalde roller of kwast ?


  Groeten Dineke
   

  Gerrit

  • #4
  Je hebt in ieder geval die roller nodig. Ik kan niet beoordelen of het met gewone verf kan. Je kunt het proberen als de verf behoorlijk dik is. Maar er zijn op dit forum mensen die op dit gebied deskundiger zijn dan ik. Mwdecor misschien?
   

  Marnix

  • #5
  Het sponsen van muren werkt het prettigst met een watergedragen verf die, inderdaad, niet te dik is.

  Afhankelijk van welk effect je wilt bereiken kun je de verf naar behoefte verdunnen en / of extra kleuren met pigmenten. Een leuk effect kun je berieken door het sponsen gewoon met een spons te doen, het is maar net welk resultaat je zou willen.
   

  Gerrit

  • #6
  Zo zie je maar; je leert altijd weer wat bij op dit forum.
   

  Mwdecor

  Verfadviseur
  • #7
  Allé dan, here we go : Als je wil sponzen heb je twee mogelijkheden :

  1.Opsponzen : op een goed voorbereide ondergrond een gekleurde laag satinlatex zetten. Laten drogen. Dezelfde latex aankleuren met wit (verbleken) of pigment (verdonkeren) en VERTRAGER (glaceerverf) aan toe voegen. 1 deel verf op 3 delen glacis. Natuurspons nemen en in de glacis deppen, even uitdeppen op een krant en dan random de muur sponzen. Werk in kleine oppervlakken van hooguit 1m2 en hou de randen verfnat, zo kan je zonder aanzetten verder sponzen.

  2. Afsponzen (mijn voorkeur!): zelfde voorbereiding als in supra vermeld.
  Zelfde glacis, maar... rol de glacis zo gelijkmatig mogelijk uit over de latex per m², en spons dan random af met een propere vochtige natuurspons. Werk zo verder en spoel regelmatig de spons uit. Hier is dus de bedoeling de glacis terug af te nemen ipv op te brengen.
   

  Dini

  • #8
  Bedankt allemaal voor de tips. Ik ga het morgen gelijk proberen op de manier van MWdecor.

  Groeten
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu