Hoe vensterbank maken?

DDJansen

  • #1
Ik heb in mijn slaapkamers een voorzetwandje gemaakt onder het raam. Ik wil daar nu een vensterbank op zetten. Ik loop hierbij tegen het probleem aan dat de vensterbanken bij de bouwmarkt niet de juiste maat hebben. De ene wand is 2m85 lang. Er zijn wel kant en klare vensterbanken van die afmeting maar die zijn allemaal 29cm diep terwijl ik maar een 16 of 17cm diepe vensterbank wil hebben. Ik heb ook gezocht naar andere materialen. Een houten plank van 2x16x300 cm zou ook werken maar die kan ik nergens vinden. Als ik al een houten plank vind is die voor buiten gebruik bedoeld. Ook mdf is niet in deze maat te vinden. Hebben jullie een tip?
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Een kant en klare vensterbank smaller zagen.
 

DDJansen

  • #3
Mijn vader heeft een zaagtafel die we zouden kunnen gebruiken. Ik ben alleen bang dat de toplaag beschadigd. Daarom durf ik het niet
 

Robert0v

  • #4
Je kunt het toch gewoon in de bouwmarkt laten zagen, snap het probleem niet.
 

DDJansen

  • #5
Ik denk dat de bouwmarkt hem wel kan afkorten maar ik denk niet dat ze hem smaller willen maken. Dan moet hij over de hele lengte van 3 meter worden gezaagd. En zelfs dan denk ik dat de zaagsnede niet mooi wordt
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #6
Toplaag afplakken, het juiste (en een scherp) zaagblad monteren. En eerst uitproberen op een stuk restmateriaal om ervaring op te doen.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #7
Ze moeten er in die lengte ook wel smaller zijn, maar of dat dan ook met de gewenste kleur is durf ik niet te zeggen.
Ik heb ooit een partij hout gekocht en daar zaten ook allerlei vensterbanken in en zie ze van goed 15 cm tot 35 cm van dezelfde kleur, meestal in travertin of marmer look (de zwarte heeft mijn dochter er al uitgezocht)
als ik ga zoeken op vensterbank 15 cm diep dan kom er ik verschillende tegen.
 

Job_04

Specialist Werktuigbouw
  • #8
Kleine beschadigingen aan de toplaag maken toch niet uit, daar hebben ze kit voor uitgevonden.
 

Nth

  • #9
Hoe meer tanden hoe fijner de snede.
Ik zou een lang plankje of aluminium rij vastzetten op de vensterbank en die als geleider gebruiken voor een hand-cirkelzaag. En dus een zaagblad met veel tanden.

ik zaag af en toe van die witte meubelpanelen, nou met een fijn zaagblad zie je nauwelijks kartels op de randen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu