Hoe sluit ik deze lamp aan?

Bolus

  • #1
Beste klussers,

Nooit gedacht dat ik hier de vraag moest stellen hoe een lamp aan te sluiten, maar ik snap er niks van :lol: . Mijn schoonouders hebben een prachtige designlamp gekregen voor boven de tafel. De lamp hangt als het ware aan 2 stalen pinnen en daar doorheen lopen draden. Uit beide pinnen komen 2 draden (een blauwe en een geel-groene). Verder zit er aan de behuizing een geel-groene. Dat lijkt me de aarde. Het lampje is zo'n halogeenlamp die je ook in bouwlampen tegenkomt, een buisje. Ik zie er in ieder geval op staan 240-250V.

Ik heb in totaal dus 5 draden. Ik dacht dat ik de 4 draden (zonder aarde uiteraard) gewoon (parallel) op 220 moest aansluiten, maar de lamp werkt dan niet. Ik durf nu niet verder te gaan uit angst dat ik iets kapot maak.

Weten jullie hoe ik dit geheel moet aansluiten?
 

Leensen

  • #2
Meestal zit er in de doos ook een gebruiksaanwijzing :wink:
 

Bolus

  • #3
Als ik die had, had ik die natuurlijk gelezen. Daarom geef ik ook aan dat ze de lamp gekregen hebben. Ik heb niets meer dan de lamp.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #4
Probeer eens: Alle geel-groene (3?) aan de aarde

1 blauwe aan nul
1 blauwe aan fase
 

Polderboer

  • #5
Als je een multimeter hebt even meten welke draden met het frame verbonden zijn(die zijn dus aarde draad) en welke verbinding hebben met de klem van de lamp(dat zijn dus fase en nul).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu