Hoe plint afwerken?

Ndesch

  • #1
Ik monteerde plinten op een holle muur (vorige eigenaar bevestigde de valse wand in het midden te strak aan de achterliggende muur met vijzen) met lijmschuim.

Hoe kan ik nu de grote ruimte tussen muur en plint opvullen?

20230929_095759.jpg


Mijn oplossing: Ik liet het schuim alvast tot net aan de rand komen. Afkitten .. dan kit schilderen in kleur vd muur, voor een illusie te creëren (anders lijken de plinten op sommige plaatsen te dik). Kit is prutsen maar houtvuller lijkt mij amper te doen, en opschuren is moeilijk met afgewerkt behang.

Wie heeft een beter idee?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ik zie waarschijnlijk niet wat ik zou moeten zien. Wat is de afstand van de muur tot de vloer of te wel hoe groot/breed is de kier.
 

Fmrama

  • #3
Ik zou er een latje boven op de plint bevestigen. (Plat erop en tegen de muur aan) Dan wordt de plint wel breder, maar met kit wordt m.i. prutsen.
 

Ndesch

  • #4
Wgb; is bovenaanzicht dus oranje lijm toont kier tussen muur en plint.
Fmrama; dacht ik ook aan maar is niet overal even breed door holle muur -- links is er zelfs geen ruimte tussen muur en plint (zoals het hoort).
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #5
Maar normaal gezien druk je de plint toch tegen de (holle) wand aan zodat het niet opvalt.
(met evt. wat hulpmiddelen)
 

Ndesch

  • #6
Die MDF plint kon wat gebogen worden maar sluit dan niet aan links en rechts, wat erger is (bovenaanzicht < vooraanzicht).
 

Ndesch

  • #7
Alright, is best goed gelukt. Eerst dus lijmschuim, dan houtvuller voor plekken waar geen schuim was (voorzichtig geweest met expansie), dan laagje snel drogende schilderskit, dan laagje overschilderbare acrylaatkit dat niet vergeeld.

20230929_141757.jpg

20230929_141746.jpg

20230929_141733.jpg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu