Hoe nieuw reeds geplaatst buitenkozijn waterdicht maken?

Arianne

  • #1
Mijn garage wordt slaapkamer. Oude garagedeuren verwijderd en nieuw kozijn inmiddels geplaatst. Houten kozijn met kuntstof onderdorpel. Kozijn staat op betonnen plaat (vloer garage). Nu loopt water bij regen onder de kuntstof dorpel door naar binnen. Hoe kan ik dit kozijn rondom (en onder de dorpel in het bijzonder) water/luchtdicht krijgen?
Dank voor het meedenken en groet,
Arianne

IMG_2505.jpeg IMG_2509.jpeg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Ik krijg altijd tranen in mijn ogen bij dit soort oplossingen.... Want onder die dorpel heb je ook gewoon een giga koudebrug gecreëerd.

Bij het plaatsen had je in ieder geval een rand butylkit op het beton moeten plaatsen. Ook heb ik twijfels of het aantal bevestigingspunten door de dorpel tot in de vloer wel voldoende is, want de dorpel staat nu krom. Vastboren h.o.h. 250mm is bij deze kunststof dorpel wel een must.

En dan nog zorgen voor de koudebrugonderbreking. Dat is een serieus bouwkundig probleem.
 

Arianne

  • #3
Hallo Walker dank voor je reactie. Op de plek waar het vaste raam zit is de kunstof onderdorpel met 2 schroeven vast gezet weet ik. Naar mijn mening is de onderdorpel niet krom. Ik zie het na bestuderen nergens in ieder geval.
Mijn vraag is nu nog steeds. Hoe krijg ik het kozijn alsnog wind/waterdicht en dan met name aan de onderzijde. Ik kan daar met een spuit onderkomen over de volle breedte. Dus opvullen met wat? Kit, purschuim, powertack,met cement dichtsmeren of iets anders misschien?

dat er iets niet goed is gedaan begrijp ik, maar hoe dit nu het kozijn geplaatst is oplossen?

groet,
Arianne
 

Arianne

  • #4
Heeft niemand advies? Had gehoopt op oplossingen vanuit dit forum….
Arianne
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
Wat bij mij opkomt: Kozijn eruit, en opnieuw (en dan beter) plaatsen met aandacht voor het bouwdetail. Van buitenaf kun je dit niet herstellen.

Misschien niet wat je wilt horen, maar helaas gaat het in de montage van kozijnen nog te vaak verkeerd.
 

Arianne

  • #6
Beste Walker, bedankt voor het advies. Maar dat is dus iets wat ik echt niet zie zitten. Ben dus op zoek naar een alternatieve tussenoplossing. Het is een kozijn voor een (logeer)slaapkamer welke ik van de garage wil maken. Super geïsoleerd naar rest van woonhuis. Kan ik er bijvoorbeeld geen compriband onderschuiven of powertack onder spuiten? De vloer vd garage is sws al heel koud (beton op zand). Denk daar evt een laag isolatie op te leggen en dan afwerken met massief jatoba om de ergste kou van onderaf iets weg te houden. Dak is goed geisoleerd. Gaat mij nu om kozijn lucht en waterdicht te krijgen zonder het kozijn eruit te hoeven halen.
dank voor meedenken nogmaals.
Groet,
Arianne
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #7
Op deze onderdorpel zal geen kit hechten, dat maakt het zo lastig. Je zult deze moeten fixeren met schroeven, en wellicht zal dan een rand butylkit zorgen dat eea waterdicht is. Maar condensvorming zorgt ook voor vocht en dus waterschade.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #8
als je gaat kitten oid en het kozijn er niet uithaalt om eea goed uit te voeren zal dit altijd een probleempunt blijven kwa vocht/koudebrug.
 
  • Like
Waarderingen: Walker

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu