Hoe metallic verf mooi dekkend te krijgen?

Martijn.K

  • #1
We zijn thuis bezig met de kinderkamer en wilden 1 muur met een metallic muurverf doen.
Heb de muur eerst glad gemaakt, voorgestreken met universele diepgrond, glasvliesbehang er op gedaan (geen blokjes of ruitjes maar dat geweven soort) en daarna is mijn vrouw gaan verven.

De eerste laag zag er niet echt goed uit, de verf werd direct in de glasvlies gezogen en je zag overal overlappingsstrepen.
Tweede laag ziet er al wat beter uit maar je voelt nog steeds de glasvezel door de verf heen, dus het is weer aardig ingezogen en je ziet nog steeds strepen.

Mijn vrouw was er toen klaar mee, maar ik vind het niet mooi genoeg, plus dat je de glasvezels voelt, dat is ook niet fijn voor de kleine..
Ik heb waar de kast komt te staan nog een stukje een extra laag op gebracht en dan dekt het wel en voel ik geen vezels meer.
Maar het trekt inderdaad erg snel in.
Denk dat ik achteraf de glasvezel beter ook nog had kunnen voorstrijken met diepgrond, maar had niet verwacht dat zo'n dun laagje zo zou zuigen.

Ik ga dus nog een blik halen en er een nog een keer overheen.

Zou graag wat tips hebben hoe ik het zo mooi mogenlijk han schilderen..

Bij de bouwmarkt hadden ze me aangeraden met een viltroller met hele korte haartjes te verven, is dat inderdaad de juiste roller hiervoor?
Hij neemt niet echt veel verf op, dus je moet vaak nieuwe verf op de roller doen.

Ik zou de verf zijwaarts op moeten zetten, uitrollen en daarna een baan trekken van boven naar beneden met een beetje overlap op de vorige en dan niet meer over die baan heengaan. Dit omdat de metallic deeltjes dan omhoog getrokken zouden worden en het niet egaal wordt.

Iemand nog tips?
 

EGeen

  • #2
Metallic muurverf moet vaak al meerdere keren worden opgezet op een niet zuigende muur (lees minimaal drie keer).. Tevens heeft u een ondergrond die normaal gesproken al twee keer moet worden gesausd.

Wel een nadeel: ik hoor een kleine... weet wel dat een metallic muurverf eigenlijk niet goed schoon te maken is... (neem een vochtige doek en probeer het maar uit)

Zeer dik opzetten en niet teveel heen en weer rollen.. opzetten en afblijven en nat-in-nat blijven werken..
 

Martijn.K

  • #3
Bedankt voor je antwoord!

Best jammer dat dat er allemaal niet bij verteld wordt in de bouwmarkt..
Werd tegen ons gezegd dat 1 laag vaak al dekkend zou zijn en soms 2 lagen nodig waren, dus we hadden voor 2 lagen verf gekocht..
Dat de verf niet schoon te maken is is ons ook niet verteld, maar heb er zelf ook niet om gevraagd eerlijk gezegd, dus dat ik ook mijzelf wel aan te rekenen.

Maar goed, ga zo nog maar een blik halen en het nog maals proberen dan.

Nog tips voor welke soort roller of is zo'n viltroller die de bouwmakrt aanraad goed?
 

EGeen

  • #4
Dat het minder goed schoon te maken is, hoord bij de eigenschappen van de verf, zelf vind eigenlijk wel dat dat in iedere zaak erbij moet worden vermeld. (maargoed wie ben ik? :mrgreen: )
Tenzij u deze verf natuurlijk geheel op eigen initiatief zonder hulp van een verkoper heeft uitgezocht.

Wellicht met metallics waar minder pigment in komt is dit probleem minder, maar probeer het uit, u schilderd het nu nog een laag over dus kunt het nu nog zonder evntuele streepvorming proberen.

Metallic is een muurverf dus zou zelf er dus ook altijd een muurverfroller voor gebruiken (eventueel een kortharige).. Geen roller die bedoeld is voor lak. Dit is mijn advies maar heb het nog nooit geprobeerd met een lakviltroller.
 

Martijn.K

  • #5
Toen ik de eerste twee blikken kocht heb ik de verf op kleur laten mengen en gevraagd hoe ik het het beste kon verwerken, toen gaven ze dat advies van die viltroller omdat een muurverfroller geen glad reultaat zou geven..

Terwijl ik bezig was riep mijn vrouw dat er gereageerd was en je een muurverfroller adviseerde... Die had ik nog liggen dus dacht probeer het even.. Het stuk wat ik daarmee gedaan heb ziet er inderdaad beter uit..
Na de derde laag is de muur weer iets beter geworden maar nog niet zoals ik hem wil.. Als het aan mij ligt gaat er nog een laag overheen maar mijn vrouw ziet dat niet zitten, er zit nu al voor 44 euro aan verf op een muurtje van 3x3. Is het duurste muurtje van heel de kamer...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu