Bestaat metallic houtverf?

Josr

  • #1
Hoi,

Een bekend DHZ merk verf brengt in samenwerking met (verwijderd, mod) een aantal metallic muurverven op de markt.

Echter, van deze metallic muurverven hebben ze geen lak.

Mijn vraag is het volgende:

1. Bestaan er metallic hout mengverven (lak) en wat is de verkrijgbaarheid? Een verkoopster van een grote speciaalzaak had het niet, maar misschien een andere zaak proberen? Of bestaan deze wel, maar zijn deze zeer moeilijk aan te komen?

2. Als dit bestaat: kan ik dan beter (qua kleurechtheid) zowel metallic lak als muurverf laten mengen, of kan ik een bus muurverf van dat merk kopen, en dan alleen metallic lak laten mengen?

Groetjes, Jos
 

Kees61

  • #2
Lak om te spuiten is wel te koop, of in de kleur te maken, dus met lak om te schilderen zal dat ook wel lukken.
Het zal toch wel anders opdrogen dan muurverf, en je gebruikt het niet op hetzelfde oppervlak, dus mocht er een beetje kleurverschil in zitten, dan zou ik me daar niet te veel van aantrekken.
Ik denk dat je beter bij een echte :mrgreen: verfspeciaalzaak terecht kunt.

Er bestaat ook een blanke lak met metallic deeltjes er in. Dat kan je in een twee-lagen systeem gebruiken. Eerst de basiskleur en daar overheen de blanke lak met metallic. Dit bestaat ook weer om te spuiten. Ik weet niet of het zo ook te schilderen is.

Lak met metallic (aluminium) deeltjes er in, mag je niet te dik (in 1 keer) opbrengen anders zakt het aluminium naar beneden voordat de lak droog is.
 

Mwdecor

Verfadviseur
  • #3
Verf die geschikt is om op metaal toe te passen, zowel synthetisch als watergedragen kunnen perfect over hout, binnen althans zeker. Kwestie van het hout een gepaste grondlaag te geven.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu