Hoe los ik dit afvoer probleem op?

Matt77

 • #1
Mede forumleden,

Ik ga een pandje verbouwen, waarin straks 2 fotostudio's en een workshopruimte gaan komen. De workshopruimte komt in wat nu de garage is. Hierin bevinden zich 2 goten in de vloer voor het afvoeren van water van het voertuig dat gestald stond. De goten lopen naar de buitengevel en daar is een pvc buis te zien die door de gevel de gemeentegrond in gaat.

Deze goten moeten dus dicht omdat de gehele vloer geëgaliseerd dient te worden. Op zich geen probleem, ware het niet dat 1 van de twee goten de doorloop is van de regenafvoer vanaf de achterzijde van het pand. De andere komen nu de afvoer van het keukenblokje en de condens afvoer van de cv ketel op uit. ik zal in de ene goot dus een doorverbinding moeten maken van voorzijde naar achterzijde van het pand. de andere moet een buis gelegd worden waar ik keuken en cv op aan kan sluiten.

De buis naar het riool komt een beetje schuin uit de grond en is wat raar afgezaagd. Hoe ga ik hier een goede, waterdichte verbinding krijgen? Alles wordt straks dichtgestort, zit dus niet te wachten op lekkage. Daarbij is het een huurpand, dus ik kan ook niet zomaar alles open gaan lopen hakken.

De leiding loopt ongeveer 15 graden ten opzichte van de vloer naar beneden. Daar komt deze op een grotere buis uit, voor zover ik kan zien. Het is allemaal wat onhandig afgezaagd en gedaan.
Moet ik hier een mof in lijmen of gebruik maken van rubber ringen voor de afdichting? Ik weet niet wat handig is.

1e foto is de uitgang naar buiten naar de gemeente riool. Deze zal recht over moeten steken naar de achterzijde
2e foto is de 2e uitgang naar buiten naar het gemeente riool. Deze buis zal een verloop kunnen hebben naar 50mm voor de keuken.
3e foto is de situatie. Het rooster voor dekt de goot af voor regenwater van achter naar voor. Tussen het rooster en de muur loopt de goot met afvoer van keuken en cv. Door de wand loopt de afvoer van het aftandse keukenblokje.

20230121_104737.jpg
20230121_104149.jpg
20230121_103701.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • MvanV

  • #2
  Misschien aan de andere zijde van de muur openhalen en er dan een wat dunnere buis doorheenschuiven.
   

  ADDave

  • #3
  Is de verhuurder ook akkoord met het dichtstorten van de goot? Zomaar dingen openhakken is niet handig in een huurpand maar dichtstorten ook niet.
   
  • Like
  Waarderingen: Mitchelt

  Matt77

  • #4
  Dank voor het meedenken. De buis die in de grond ligt lijkt er vlak achter te liggen als ik door de buis kijk. Ik vrees dat deze dan ook vrij strak tegen de gevel ligt.
   

  Matt77

  • #5
  De verhuurder verhuurt enkel de schil. Binnenin hebben wij de vrije hand. Garagedeur wordt vervangen door een kozijn met raam en deur door de eigenaar. Hij weet ook wat de plannen zijn, dus in die zin geen probleem.
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #6
  Je zult buiten eerst moeten op graven want ik denk dat daar een put zit waar het water naar toe kan.
  Want als ie aan gesloten zit op het riool dan heb je ook stank over last van riool gassen en met zo,n put niet.
   

  Matt77

  • #7
  Ik ruik nu inderdaad niks vanuit het riool. Als ik in de buis schijn met een zaklamp zie ik dat beide buizen op een buis dwars op de leidingen aangesloten is.
  Buiten opgraven betekent dat ik het openbare trottoir open moet breken.

  Mag dat zomaar?
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #8
  Dat mag niet.
  Je kunt tekeningen op vragen hoe het zit, en of er wel een riool aansluiting gemaakt kan worden.
  Zo ja dan moet gemeente ook een leiding naar je toe trekken.
  Het kunnen ook vet olie afscheiders buiten zitten omdat het een garage geweest is.
   

  Matt77

  • #9
  Dat is een goeie over die vetafscheider. Nog niet aan gedacht. Er is een riool aansluiting,, want er is ook een toilet. Maar dat betekent 16 meter afvoer in de kruipruimte leggen.

  Overigens is het geen garage, als bedrijf geweest. Het is ooit een buurtsuper geweest en dit was de laad los garage. En gezien er ook regenwater door loopt, lijkt e.e.a. aangesloten op het riool. Pand is oud en staat midden in een woonwijk.
   

  Jackd

  Vaste Beantwoorder
  • #10
  Het kan ook op een zinkput aangesloten zitten, dan mag er mogelijk alleen regenwater op afgevoerd worden.

  16 meter zijn maar 4 "stukjes" buis van 4 meter. Klinkt veel, maar als dat een recht stuk van 16 meter is, is dan snel gedaan.

  mogelijk optie:
  Put dieper en waterdicht maken, (dompel)pomp en een relatief dunne slang waar je maar naartoe wilt.
  De put moet dan wel toegankelijk blijven, voor onderhoud aan/ vervangen van de pomp. Dus er zal iets van een luik moeten komen, maar dat kan je netjes wegwerken. Of simpelweg een vloerkleed erover.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu