Hoe kier tussen kozijn en trap opvullen

X011492

 • #1
Dag allemaal,

Ik heb in mijn nieuwe woning een kier tussen een deurkozijn en trap naar de zolder, zie afbeeldingen. Ik zou deze graag willen opvullen en schilderen zodat het er naadloos uitziet. Wat kan ik het beste gebruiken als opvulmateriaal? Aan de kant van de overloop is er simpelweg een latje tegenaan getimmerd, deze wil ik ook graag verwijderen en naadloos maken. De naad is best diep een centimeter of 5. Het materiaal is aan beide kanten hout. Hebben jullie suggesties over hoe het beste dit te doen?

Hartelijk dank!

IMG_20200704_093107.jpg IMG_20200704_093112.jpg IMG_20200704_093120.jpg IMG_20200704_094132.jpg
 
Laatst bewerkt:
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Rooster

  Specialist Geluid
  • #2
  Kier goed ontvetten. Licht schuren (opruwen). Nog een keer ontvetten. Rugvulling (ronde schuimplastic staf) in de kier proppen om een diepte van circa 1cm over te houden. De kier opvullen met 2 componenten houtrotvuller (epoxy). Vlakschuren, gronden en aflakken.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #3
  Idd rugvulling toepassen maar dan kitten, houtrotvuller is niet flexibel en gaat los zitten door de werking van de verschillende materialen.
  Kun je zelf niet kitten dan een prof kitter inschakelen.
   

  BertPleizier

  • #4
  Ik zou deze kier inderdaad gewoon afkitten. Dan hoef je na afloop ook niet te gaan schuren, gronden en aflakken.

  Rugvulling is handig om aan te brengen want dat spaart kit. Zonder is het ook wel te doen als de kier goed vol (dus diep) gespoten wordt. Kost alleen wat meer kit.

  Gebruik een overschilderbare kit (akrylaatkit). Na het volspuiten inspuiten met een zeepoplossing (niet te zuinig zijn met de zeep) en daarna glad afmessen / afstrijken en desnoods nog 1 of 2 x met een natte vinger er over. Daarna niet meer aankomen voor een aantal dagen. Daarna kunnen de zeepresten afgenomen worden.
   

  X011492

  • #5
  Hartelijk dank, ik ga het proberen! Ik had nog niet eerder gehoord van rugvulling, ik was naar iets dergelijks op zoek. Ik ga het denk ik eerst proberen met een houtrotvuller. Dit omdat ik de textuur van kit niet zo fraai vind, al valt het soms na een laag grondverf mee. Dank!
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu