Hoe kan ik het beste de muur isoleren.

Minelectro

  • #1
Ik heb een aanbouwtje aan mn huis en de muur is enkelsteens. In de winter is het steenkoud en de muur is erg nat en heeft veel schimmel.
Nu is het zo dat ik de muur tijdens de verbouwing 1,5 jaar geleden heb geverfd aan de binnenkant met een gewone verf en geen speciale verf. :?
Afgelopen zomer is de buitenkant ook opnieuw gevoegd. Boven de buitendeur heb ik een ventilatierooster. De tuin heb ik op het zuiden en ik mijn gedeelte van de aanbouw is aan de westzijde. Dat was alle info die ik heb om jullie ideeën te bewerkstelligen.

Vraag 1: Wat kan ik het beste aan de buitenkant doen qua impregneren of iets anders?
Vraag 2: Wat kan ik het beste aan de binnenkant doen en hoe moet ik dat doen en wat voor gipsplaat moet ik gebruiken als afwerking?

Ik hoop dat er iemand is die mij kan helpen..

Mvg Janwillem
 

Fiesiekus

  • #2
Maak een voorzetwand met bijv. metalstud-profielen met daartussen de isolatie (bijv. een harde plaatisolatie).
Van binnen naar buiten: gipsplaat, dampdichte folie, isolatiemateriaal (R min 2,5 m²K/W) dampopen folie.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Vergeet de metalstud of de balkjes niet om e.e.a. aan te bevestigen :wink:
 

Minelectro

  • #4
Hi, bedankt voor jullie reacties.

Maar moet er ruimte tussen de isolatie en de muur worden gelaten? Of kan het er gewoon tegen aan?

En wat moet ik aan de buitenmuur doen?

Ik kijk naar de reacties uit :wink:
 

Fiesiekus

  • #5
Zou er een paar cm ruimte tussenlaten en als het kan die ruimte een weinig ventileren. Dus als het kan een paar ventilatieopeningen in de buitenmuur naar de spouw creëren.
 

MvanV

  • #6
Enkelsteens muren zijn niet echt waterdicht. Water trekt door baksteen. Daarom zit er in een spouwmuur een kier, dan raken de buitenstenen de binnenstenen niet. Als je isolatie de muur niet raakt is er ook niks aan de hand. De stenen drogen van buitenaf op door de zon en wind. Een luchtkiertje in de muur geeft nog wat wind in die kier, dat helpt nog wat.

Bovendien worden ongeïsoleerde muren vaak ook klam door de damp. Binnen is het warmer, warme lucht is natter, en vocht condenseert op koude plekken. Bij enkelglas zie je het, bij muren zie je alleen schimmel.
Isolatie zorgt dat de muren warm zijn, dus geen condens. Bovendien breng je altijd aan de wame kant(binnekant) tussen isolatie en afwerking(gipsplaten ofzo) een folie aan die het vocht van binnen tegenhoudt. Vocht van buiten heb je dan niet veel meer, omdat de muur warmer is dan de buitenlucht dampt het snel je muur uit.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu