Hoe kan ik een voeg herstellen na egalisatie?

Bren_kerk

 • #1
In mijn appartement is de vloer geëgaliseerd. tussen de oude vloer en de buitenste muren zat een voeg van 1 a 2 cm(zie fotos) . Deze voegen zijn gevuld met glaswol isolatie. Ter voorbereiding op de egalisatie zijn deze voegen dichtgesmeerd met snelcement zodat de egaline niet weg kon lopen. Het resultaat is dat de geëgaliseerde vloer tegen de muur aan ligt.
Nu is het appartement na de egalisatie ontzettend gehorig geworden. Ik vermoed dat dit komt door dat die voegen zijn dichtgesmeerd en dat de geegaliseerde vloer tegen de muur aan ligt(zie foto). Kan dit de oorzaak zijn van de gehorigheid?

Zo ja? Hoe kan ik de voegen weer vrij maken(ongeveer 50 meter aan voeg) ? Naar mijn weten bestaan er geen freesmachines die zo dicht op de muur kunnen waardoor ik die voeg in de vloer er weer in kan maken? of zijn er andere machines meer geschikt?

Alvast bedankt!

voeg dichtgesmeerd met snelcement.jpg eindresultaat egalisatie.jpg voeg muur-vloer 1.jpg Voeg muur-vloer 2.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Met een haakse slijper met diamantzaag moet dat lukken, de voeg hoeft niet recht te zijn, als de muur en vloer ontkoppelt zijn heb je de oude situatie terug, hoe breed de voeg is is minder belangrijk.
  Huur een machine met stofafzuiging want er komt veel stof af.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu