Hoe isoleer ik met deze drempel?

Willeko

  • #1
De voordeur hangt boven het geribbelde deel van deze drempel (afbeelding). Onderaan aan de binnenzijde van de deur zat een aluminiumstrook met een borstel, met dit is nooit echt een goede windstop geweest. Een vervangende strook werd een drama omdat de haren van de borstel loslieten.

Aan de zijkanten en de bovenkant kan met O-rubbers prima worden geisoleerd.

We hebben vaak de wind vol op de voordeur. Is er iets anders denkbaars om de onderzijde van de deur mee te isoleren?

 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #2
Zoiets is op te lossen met een zgn. valdorpel.
Dat is ook een tochtwering met een borstel maar met als voordeel dat die borstel vanzelf omhoog gaat als je de deur opent en je de borstel niet over de ribbels van de dorpel hoeft te drukken of over de vloerbedekking veegt.
Hierdoor kun je de borstel dus beter op de dorpel aan laten sluiten en heb je minder last van tocht.

suc6

Gerrit
 

Willeko

  • #3
Dank Gerrit.
Ik had nog nooit van een valdorpel gehoord. Ik ben aan het speuren geweest op internet. Vanwege de diepe ribbels van de dorpel (de deur hangt daar boven) denk ik dat een opbouwvaldorpel het beste is. Er zijn twee varianten: borstel en siliconen. Wat is beter? De borstel of siliconen komt neer op het grensvlak stenen dorpel - mat (de hoogte daarvan is vrijwel gelijk).
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #4
Ik zou persoonlijk voor de borstel gaan maar misschien is dat ook wel omdat ik nog nooit met een siliconen versie heb gewerkt.
Moar ook in de borstel versie zijn verschillende soorten, je hebt goedkope met stugge borstels en wat duurdere met zachte borstels.
Mijn ervaring is dat de laatste het best werken omdat die beter aansluiten en er zoveel meer haren staan dat de wind er vrijwel niet doorheen gaat.

suc6

Gerrit
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
Je voordeur draait toch gewoon naar binnen? I

De afwerking van de vloer ligt gelijk met de bovenkant van de dorpel. Ook dat lijkt me niet de bedoeling. Of is deze woning soms aangepast voor rolstoelgebruik?

Maak eens een foto van de sponning ter plaatse van de aansluiting dorpel / kozijnstijl.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #6
Daarom ook mijn advies een valdorpel te gebruiken. Elke andere zal over de vloer slepen en moeilijk gaan doen bij het openen van de deur (omdat de borstel dan eerst om moet klappen) of simpelweg niet werken omdat hij niet goed aansluit.

suc6

Gerrit
 

Willeko

  • #7
Ja deur draait naar binnen. Op de afwerkvloer zijn vloertegels gelegd. Daarop ligt een inloopmat. De woning is voor normaal gebruik. Het hoogteverschil tussen dorpel en straat is een paar cm.

Bijgaand een foto
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu