Hoe houten frame in elkaar zetten?

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #1
Een vraagje over de houten 44x69 frame's: hoe zette je zoiets in elkaar, en dan met name de hoekverbindingen? Gewoon haaks op elkaar met een stalen hoekverbindinkje? Ik moet zelf een flinke koof in elkaar zetten en ik vraag mij met name af hoe ik de verbinding maak op de hoeken waar 3 balkjes bij elkaar komen.

Voor de duidelijkelijkheid: ik wil geen topic kapen maar iets aan de TS vragen
 

Toon

  • #2
Toch maar even een apart topic van gemaakt, hier zijn vast meer personen die je daar een antwoord op kunnen geven.
 

Josr

  • #3
Inderdaad, balken haaks op elkaar, en dan aan beide kanten zo'n hoek schroeven.

Hetzelfde gaat bij 3 hoeken. Eerst 2 balken haaks op elkaar en met 1 hoekanker vast schroeven, en dan de andere balk daar weer haaks op en ook met 1 hoekanker vast schroeven.

Je kunt ook traditionele houtverbindngen gebruiken, maar om dat een beetje snel te doen heb je wel speciale (dure) mallen nodig voor je frees.
 

Sander02

  • #4
Ik heb de hoekjes alleen gebruikt op de plekken dat schroeven lastig was. Die dingen waren ook aardig prijzig. Heb verschillende maten schroeven gebruikt. Ik zie dat ze in de klus instructies ook wel dikke spijkers gebruiken. Vindt schroeven toch echt makkelijker.
Heb ook ondervonden dat het voorboren ipv rechstreeks schroevenboren vaak de oplossing is om bepaalde balken echt mooi aan te laten sluiten op lastige plekken.
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #5
Ik dacht zelf aan zoiets als dit:



onderste balk loopt parallel aan de muur, maar in perspectief tekenen valt nog niet mee :lol:

Dus met de zaag en beitel een hapje uit de balken en dan de boel met montagekit en houtschroeven aan elkaar. Dat gaat wel goed bij de middenstukken. Alleen kom ik dan bij de hoeken met 3 balkjes niet meer uit. Of ik zou het derde balkje inderdaad met een stalen hoekje aan deze bevestiging moeten monteren.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu