Frame inbouwtoilet op houten frame

Klusvinnie

  • #1
Graag goedkeur / afkeur / advies over hetvolgende.

Badkamer komt op 1e verdieping: vloer ligt nu helemaal open, tot op de balken. Afvoer heb ik er al in zitten.

Wil voor de schuine muur een rechte voorzetwand maken (gele streep), waaraan de wastafel en hangend toilet zullen komen.



Nu wil ik eerst een balk op de grond schroeven, welke de ligger voor de voorzetwand zal vormen;
-het frame van het inbouwtoilet kan zodoende op deze balk, en tegen de muur geplaatst worden;
-de zwaluwstaartplaten met beton komen tót deze ligger.

De ruimte achter de ligger zal open blijven, waarlangs ik straks de leidingen naar boven laat komen.

Is er iets tegen op deze methode?

Alvast bedankt!
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Een mooie tekening! Ik ga ervanuit dat je inbouwreservoir en wastafel inbouwelement gaat installeren.

Beide hebben een niet te verbuigen bevestiging aan de bovenzijde. Je zult dus tot op de hoogte en breedte daarvan een rechte mogelijkheid moeten maken, dus uitvlakken.

Dit kun je realiseren door het inbouwreservoir eerst volledig pas neer te zetten ( poten kun je wel op de ligger vastzetten als deze op de gewenste afstand van de schuine muur ligt, maar hou wel rekening met de hoogte van je reservoir vanaf de vloer! Is deze te krap, zaag dan een stuk tussen de ligger uit zodat het inbouwelement op de vloer kom te staan ) en vervolgens een passtuk te zagen.

De achterzijde van het passtuk volgt de schuinte van de muur, de voorzijde moet parallel aan de bevestigingsbeugel van het element komen zodat je daar de beugel op kunt monteren. Hou een paar cm. stelmogelijkheid voor de montagebeugels aan.

Je zorgt dus voor een rechte bevestigings mogelijkheid die evenwijdig / parallel aan je vloerbalk loopt. . Zo kun je het element monteren alsof je op een rechte achtermuur werkt.

Controleer niet alleen of de breedte van de elementen horizontaal ligt, maar ook de verticale zijden voordat je de elementen definitief vastzet.

Lijm / schroef achter de onderste stelpoten haaks daarop tegen de schuine wand achter elk been een blokje hout op de vloer ter versteviging van het element dat op deze manier niet kan kantelen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu