Tegelen op houten frame

Superkees

  • #1
Ik heb een begin gemaakt met de verbouwing van mijn badkamer en daartoe een nieuw kozijn geplaatst. Omdat de opening breder is dan de breedte van het kozijn , is het kozijn in een houiten frame geplaatst. Nu heb ik een voorkeur om de afwerklijst van het kozijn over de tegels te laten vallen. Als ik dat doe, dan, moet ik echter de tegels op het houten frame lijmen. Het frame bestaat deels uit drie vurenhouten blakjes op elkaar en deel uit een raamwerk waartussen dan greenboard wordt geplaatst.

De vraag: kun je op een dergelijke ondergrond tegelen?

Als alternatief kan ik op het hout greenboard schroeven, maar dan zitten de sierlijsten van het kozijn gelijk met de tegels.
 

Fiesiekus

  • #2
Kan je volstaan met het lijmen van de tegels op het greenboard en over het hout laten overlappen, dus daar niet lijmen, evt. daar alleen een ril kit erachter?
 

Superkees

  • #3
Helaas niet. Een deel is puur hout. Twee balkes met daartussen een derde balkje om de ruimte op te vullen. Ik denk dat de deurlijst toch maar gelijk komt met de tegels ipv er op. Dan kan ik iig het kozijn en deurlijsten helemaal schilderen, voor het tegelwerk uit.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu