Hoe heet dit - een afdichtingsrubber

Thejman1989

  • #1
Ik zoek een vervangende strip in het wit voor deze die ik uit mijn oude aluminium binnen deur kozijnen heb gehaald. Enig idee hoe of waar ik dat kan vinden? Het is geen tochtstrip volgens mij want kan er geen vinden met dit profiel. Alle hulp is welkom!
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #2
Wie is de fabrikant van die ramen?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
Svp de foto even 90 graden draaien.

Dit is een aluminium binnendeur kozijn, en de dichting is een een afdichtingsrubber. De dichting voorkomt het klepperen van de deur, en de groef in het kozijnprofiel is eenvoudig in de extrusiematrijs mee te nemen.

Zonder merk is het inderdaad lastig zoeken naar de juiste dichting.
 

Thejman1989

  • #4
Bedankt voor de reacties! Ik kan in de originele post niets meer wijzigen dus bij deze een gedraaide foto en nog een extra van het kozijn zelf voor de context. Ik heb op de kozijnen gekeken maar kon geen merk vinden helaas. Het huis is uit 1975 en de kozijnen dus ook denk ik.

Kozijn:


Afdichting band (is van rubber geloof ik inderdaad) :


Afbeelding aangepast - mod

@walker je geeft aan dat het gemakkelijk in een extrusiematrijs is mee te nemen. Kan je uitleggen wat je hier meer bedoeld?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
Meer voor de achtergrond:

In de jaren '60 en '70 werd er veel geëxperimenteerd met nieuwe bouwmaterialen. Alles was erop gericht om snel te bouwen, en eventuele fouten in maatvoering te verdoezelen.

Daarom werd er gekozen om rondom de deur een dichting op te nemen. Om rondom die dichting kwijt te kunnen, moest de vorm profiel aangepast worden.

Tegenwoordig zijn de kozijnen strakker van vorm, en is de dichting vervangen door een rubber dopje (waarvoor men een extra gaatje in het profiel maakt).
 

Thejman1989

  • #6
Uiteindelijk het standaar d profiel bandje van de gamma gebruikt en beetje ingedrukt. Niet hetzelfde maar past prima en sluit goed af. Had ook een duurdere siliconen variant geprobeerd maar die was minder goed.

IMG_20200714_104205.jpg
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #7
Laatst bewerkt door een moderator:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu