Hoe een analoge ingang van een Stork WHR950 gebruiken?

Boukehj

  • #1
Hallo,

Ik heb een WHR950 Luxe. Ik ben er erg tevreden over, maar heb toch een probleempje.

Enkele van mijn buren blijken nogal fan te zijn hun open haarden. In de afgelopen weken heeft er elke avond wel één zijn open haard aangehad (nu al!). Bij weinig wind blijft een sterke rookgeur rond mijn huis hangen. Omdat de WTW zo goed ventileert, komt de lucht ook merkbaar binnen. Ik heb al een fijnstoffilter opgenomen in mijn installatie, maar de geur blijft binnenkomen.
Nu overweeg ik om een luchtkwaliteitssensor te plaatsen in de ventilatiebuis (de buis die vanaf de WTW naar de inblaasventielen gaat; na het fijnstoffilter.)
Ik denk aan zo een:5-air-quality-sensor-flow/16-air-quality-sensor-co2-sensor/60-duct-air-quality-sensor-voc/116-klq
Ik wil natuurlijk niet alleen detectie van de slechte luchtkwaliteit (mijn neus kan dat net zo goed :D ), maar wil vooral dat mijn WTW kan schakelen op basis van de gemeten waarde. Nu heeft de WHR 950 Luxe meerdere analoge ingangen, die ook op diverse manieren instelbaar zijn, maar ik kan nergens vinden hoe deze ingangen daadwerkelijk gebruikt kunnen worden voor het schakelen van de WTW. Ook kan ik nergens vinden wat de specificaties zijn van de poorten (welke voltages? 0-10V of anders?)
Weet één van jullie hier toevallig meer van? Ik heb al gevonden dat de WTW een RS232 poort heeft, maar heb natuurlijk niet de benodigde software.
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #2
Een co2 sensor heeft niet veel nut, aangezien de openhaardstank qua co2 heel weinig scheelt met 'frisse' lucht.
 

Boukehj

  • #3
Het is geen CO2 sensor, maar een VOC-sensor (Volatile Organic Compounds).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu