Hoe creer ik zoneregeling met vloerverwarming?

Bert pit

  • #21
Voor de handige particulier is Evo een prima systeem het is ook grotendeels uitontwikkeld. Let op dat je een BDR91T neemt met nadruk op de "T" als je ook wilt koelen. Wat je nodig hebt is vrij eenvoudig: een klep voor de benedenverdieping, een bovengenoemd draadloos relais voor de klep en een voor de ketel, een bedien unit, en knoppen voor de radiatoren die voorzien zijn van een thermostaatkraan. Voor de rest ergens een AVDO.

Ik begrijp de reactie van Ronny. In de eerste jaren zijn er problemen geweest ook met support, waardoor vakmensen met vragen 'in de kou' stonden en dat kost tijd en reputatieschade.
 

Nitwit1977

  • #22
Update: Ik heb toch een installateur laten komen. Niemand wil tadoo installeren dus ik moet wel voor honeywell gaan.
De installateur geeft me als advies de volgende setup:

-Honeywell evohome opentherm wifi met 6 knoppen .
-Bdr91 als schakelrelais, hij geeft aan dat deze bij de vloerverwarming komt en niet bij de CV, daar komt een soort van aan uit relais die al in het evo home pakket zit.
-zoneklep;Honeywell home zoneregeling tweewegklep met vervolgschakelaar 22mm knel

Op dit moment is er nog geen warmtepomp dus kunnen we nog niet koelen. Als we in toekomst willen koelen dan dient er de BDR91T volgens hem bij de warmtepomp geplaatst te worden.

Als het goed is gaat het straks als volgt werken:
-Vloerverwarming is 1 zone
-Elke knop is een aparte zone volledig zelf in te stellen via de app en handmatig te bedienen in kamers/app

Wat een beetje spannend is dat de installateur geen ervaringen heeft met als we straks in de toekomst een warmtepomp willen en ook willen koelen bijvoorbeeld. Kan iemand helpen beoordelen of dit wel mogelijk is met deze setup (en misschien wat uitbreidingen) ? Alvast bedankt!
@Wessiejj91 @Impie @Walker @Ronny @Bert pit
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu