Hoe boiler bypassen in Radson HR3560?

Fred65

  • #1
We hebben destijds de HR3560 gekozen voor de grote (60L) boiler. Ons gebruik is nu veranderd waardoor we nooit meer zo'n grote hoeveelheid heet water nodig hebben. We hebben in principe voldoende aan de 4-6 l/min heet water die de ketel zonder boiler (dacht ik) kan geven.
Het lijkt me veel zuiniger (gasverbruik) als we de boiler niet meer zouden gebruiken, want nu staat ie gewoon die 60 l continu warm te houden. Ik heb de boiler al uitgezet met de schakelaar aan de voorzijde, maar dan krijg ik helemaal geen heet water meer nadat ik de boiler heb leeggetrokken.

Kan ik op eenvoudige wijze de boiler buiten werking stellen zodat ik alleen continu-stroom van warm water krijg, die de ketel enkel bij vraag opwarmt?
 

Tumkie

  • #2
Neen ... is de werking van het toestel en dat kan je helaas niet veranderen !
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #3
Staar je niet blind op het gasverbruik. Een toestel met enkel een platenwisselaar bijvorbeeld houdt de warmtewisselaar continu op temperatuur om snel warmwater te kunnen leveren als dat noodzakelijk is. Dat kost ook gas. Voor de levensduur van een ketel is een boiler ook te prefereren. De ketel slaat immers niet bij elke kleine tapbeurt aan. Dits cheelt slijtage.

In de praktijk is een indirect gestoote boiler, zoals in uw ketel zo slecht dus niet. Vaak wordt gekozen voor een toestel zonder watervoorraad, vanwege de kostprijs van het toestel. En niet vanwege het gasverbruik.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu