Afvoerbuis voor wasmaschine bevestigen aan sifon

felix64

  • #1
Ik ben recentelijk verhuisd en trof in de nieuwe woning een lekkende sifon aan. De rubbertjes waren droog en gescheurd omdat hij door de vorige bewoner niet gebruikt was.

Inmiddels een nieuwe sifon geinstalleerd (McAlpine universeelsifon). Hierin zit een PVC buis, die middels de bijgeleverde moer en een intern rubbertje aangedraaid zit op de sifon. Echter lekt de verbinding nu na enkele wasbeurten. Wanneer ik hem aandraai dan stopt hij met lekker, maar vroeg of laat lekt hij door.

Nu wil ik graag weten hoe ik dit correct en structureel kan oplossen. Moet ik deze buis met PVC lijm vastmaken aan de sifon? Zijn er andere (betere) opties?

IMG_0725.jpeg IMG_0724.jpeg
 

Fmrama

  • #2
De witte buis is niet te lijmen. Ik zie langs de plint de grijze , waarschijnlijk, pvc buis. Vanaf daar opnieuw opbouwen met grijze pvc. En lijmen. Bochtje erin buis omhoog, sifon ertussen en klaar.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Heb je wel de juiste ring gebruikt? Ik lees over een intern rubbertje, maar je zou op die plek een conische ring moeten gebruiken.
Zie hier (geel gemarkeerde ring):

sifonring.jpg
 

felix64

  • #4
@Kees Dank voor de reactie. Het gaat inderdaad om een conische ring die ertussen zit. De ring zit om de pijp, in de sifon geschoven zover hij kan met de ring om, en vervolgens aangedraaid.
IMG_0728.jpeg

@Fmrama De lekkage vindt enkel plaats bij het aansluitpunt van afvoerbuis met de sifon. Ik begrijp niet zo goed hoe de verdere onderdelen veranderen helpt bij het probleem oplossen, kan je daar meer over vertellen?
 

Fmrama

  • #5
Als je de hele afvoer veranderd, ben je van de lekkage af. Zoals jezelf aangeeft cq vraagt is dit een structurele oplossing.

Of eerst een andere conische rubber ring kopen die proberen. Soms zijn de zwarte wat softer. Je kunt dat eerst proberen.
 

felix64

  • #6
Na het opnieuw aandraaien van alle verbindingen lekt hij vandaag toch weer na twee weken. De afvoerbuis zit nu zo diep mogelijk in de sifon als mogelijk, is dit de bedoeling? En hoe hard moet de wartel aangedraaid worden bij de verbinding afvoerbuis-sifon, is met de hand strak genoeg of moet ik er een tang bij pakken?
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #7
Maak eens wat meer fotos ik begrijp niet waar je probleem zit. Een conische ring met een wartel lekt al niet meer op een pvc buis of gladde witte buis als die handvast aangedraait zit. Je rubber zit of verkeerd om of je wartel is dol gedraait of zoiets. Die conische rubber moet overigens zeer moeilijk glijden over de pijp dus als die los zit is niet goed, dan kan het zijn dat je hem nog strakker moet draaien met een waterpomptang. Je kunt naar boven toe gewoon een stuk 40mm pvc erin steken en testen of dat wel gaat. Misschien heb je de pijp er niet ver genoeg of juist te ver in ?
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #8
Het stuk witte verticale buis ziet er iets gelig uit, is dat een oud stuk buis? Misschien een net iets anders maat, vies, vet, of wat dan ook?

Maar ja, ik zou hier ook voor een grijze lijmsifon gaan.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #9
Ik draaide deze koppeling altijd met een grote waterpomptang vast.
Maar komt het water niet hoger weg dat het achter de buis langs lekt.
1683388238782.png

Die grijze lijmsifons ellende met schoonmaken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu