Hoe beste deze leidingen maken?

Pinkie

 • #1
Beste klussers,

Ik wil de oude leiding verwijderen en nieuwe koperen leiding aanleggen. Op de 1 van de afbeelding heb ik kleuren getekend wat de warme leiding is (rood). Bovenste met die bocht is de koud water. De gele lijn is hoe ik het liefst wil hebben met de leiding gewoon recht door en dan, omdat ik een keukenblok plaats in de bijkeuken, een t stuk naar de meng kraan en later naar de wasmachine.

Mijn vraag is: Moet ik perce wat ik op de foto hieronder heb ook doen? Ik heb het over de afsluiters (lijkt me handig) en het stopkraantje helemaal daarboven. Moet het stopkraantje daarboven? Hoe zouden jullie dit zo slim mogelijk oplossen? Ik hoor graag de meningen van jullie:)!


IMG_3165.jpg
IMG_3090.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • DaKo

  • #2
  afsluiter op beide leidingen lijkt me erg handig voor als je aan de kraan moet werken. Zoals ik het nu zie zit er een afsluiter met aftapmogelijkheid, zoiets zou ik weer doen (mits het bereikbaar blijft na plaatsen keuken natuurlijk). Het stopkraantje bovenaan begrijp ik niet zo goed. Er zit toch al een afsluiter? Dat zou goed achterwege kunnen blijven.
   

  Pinkie

  • #3
  Dag DaKo, bedankt voor je informatie. Dan zal ik nieuwe afsluiters plaatsen met aftapmogelijkheid.
  Het stopkraantje begrijp ik inderdaad ook niet zo goed, in iedergeval fijn om een bevestiging te krijgen dat het niet nodig is. Mocht iemand anders daar een andere mening over hebben hoor ik graag de reden.

  Is er voor de warm water, de onderste leiding tegen de grond aan op de foto, ook een afsluitpunt met aftapmogelijkheid aan te raden ipv alleen de koude leiding?
   

  DaKo

  • #4
  Ja, nu je er toch mee bezig bent, gelijk doen. Er komt een keer een moment dat jij of een volgende bewoner daar dankbaar voor is:-). Anders moet je bij lekkages of werkzaamheden aan de kraan of afwasmachineaansluitig altijd het gehele water afsluiten, en zit je bovendien met heel veel water in de aanvoerleiding. Als je lokaal kunt afsluiten is dat wel zo prettig.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu