Het leggen van 7mm parketvloer in hele appartement

Raffi

  • #1
Hallo,

Ik ga binnenkort een 7mm parketvloer leggen in mijn nieuwbouw appartement en wil dit graag doen zonder het gebruik van drempels tussen de verschillende vertrekken.

Het betreft een grote woonkamer, 7.5 meter breed en varierend in lengte tot 8.5 m, met inpandige serre en kookeiland en een aansluitende gang met aan weerszijden 1 slaapkamer.

In totaal dus 4 verschillende vertrekken.
Ik heb wel ervaring met het leggen van vloeren maar niet met het doorleggen ervan.

Ik zou graag tips willen krijgen van mensen die dit eerder hebben gedaan om er zo achter te komen waar ik precies het beste kan beginnen en waar ik op moet letten.

Er zitten zoveel hoeken in de kamer en gang dat het best ingewikkeld lijkt. Ook wordt er vaak beweerd dat doorleggen niet goed is en dat er gebruik moet worden gemaakt van bepaalde profielen.

Kortom: wie kan mij helpen!? :D

Groet.
 

H@ns

  • #2
Doorleggen van parket kan meestal geen kwaad vanwege het motief en de kleine deeltjes.
Bij visgraad of blokmotief liggen de strookjes zo dat de werking grotendeels wordt opgeheven mits natuurlijk fatsoenlijk gelijmd!

Ik neem aan dat je een spaan ondervloer lijmt en daar het parket op lijmt.
Waar je evt. op moet letten is de betonvloer (appartement dus ik ga even uit van een betonvloer). Als er ergens tussen twee ruimtes een zichtbare scheiding of een delitiatievoeg zit zou ik daar niet overheen leggen maar een scheiding maken.
 

Raffi

  • #4
Het gaat niet om echt parket maar om laminaat-parket: met een dunne, echte houten toplaag, afgewerkt met olie. Dus geen kunststof toplaag.
Er is hier geen sprake van lijmen aangezien het een click-verbinding is (kan dus zwevend gelegd worden).

Er zal dus wel sprake zijn van werking. De vloer komt gewoon op geluidsisolerende platen. De vloer is inderdaad een betonnen vloer met daar overheen een afwerkvloer. Als ik me niet vergis is die gewoon in één keer aangebracht zonder voegen.

Betekent dit dat ik de vloer dan wel kan doorleggen?

Bedankt voor jullie reactie.

Groet,
Raffi
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu