Problemen bij het leggen van laminaat

Headshell

  • #1
Heb een vloer van 44 m^2 gelegd van merk X. Een kloon van Q.Step.

Ben niet onhandig, want heb de tapis- voer daaronder ook gelegd.

De klik- verbindingen gaan heel lastig in elkaar en reeds gelegde delen raken ook telkens ont - klikt.

De reputatie, dat een redelijk ontwikkelde huisvrouw het met gemak moet kunnen ging hier dus helemaal niet op. Ik heb echt de goeie aanpak gevolgd, laat daar geen twijfel over bestaan. Ik heb een uitgebried vooronderzoek geplaagd op internet en aan veel kenners raad gevraagd vooraf.

Kan dit een fabikagefout zijn? Het inklikken gaat veel te lastig. En de vroegere delen gaan omhoog staan. Die moet je telkens na- slaan met hamer en aanslagblok.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Als de delen moeilijk in elkaar gaan, even controleren of er geen "fliebertje" MDF in de veer of groef is achtergebleven. Gebeurt veel met goedkoop Laminaat. Is haast niet te zien, even met je nagel of met een schuurpapiertje langs de groef en veer halen voor het in elkaar klikken.
 

Headshell

  • #3
Okee. Snap ik.

Maar ik heb 44 vierkante meter gelegd. Dat zijn honderden delen. En bij al die delen ging het problematich. Kan dit voorkomen? Wie kan me er iets over zeggen?
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #4
Misschien is er een productiefout geweest.
Ik zou even overleggen met de leverancier.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Misschien wilt u precies beschrijven hoe u ze geklikt hebt, graag alle handelingen.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #6
Bij sommige merken moet je de delen zowat haaks op elkaar zetten, veer in de groef steken en dan pas neer drukken.

En check voor de zekerheid toch maar even of er geen fliebertjes MDF tussen zitten.
 

Headshell

  • #7
Jan schreef:
Misschien wilt u precies beschrijven hoe u ze geklikt hebt, graag alle handelingen.
Het is een kloon van Quickstep. Het ontwerp is volkomen identiek. De gebruiksaanwijzing uiterst onduidelijk en summier .

Maar ik heb precies de Quikstep- manier van installeren gevolgd. Die omschreef ik bij de importeur en die heeft de methode niet uitdrukkelijk afgekraakt.

Ik deed dat invoegen onder verschillende hoeken, die soms door de reeds aanwezige delen sterk werden beperkt. Maar als de hoek te gering was voor mijn idee, en de boel omhoog drukte, dan ontklikte het vorige deel gedeeltelijk en ook het deel daarvoor. Een lagere hoek was meestal helemaal niet effectief.

Uiteraard eerst per deel de dwarsnaad ingeklikt. Daarbij ging zowel het inklikken zelf als het haaks aanliggen in langsrichting pas goed na diverse pogingen en met redelijk zware dreunen met je handpalm. Beschadiging was nooit een issue. Gelukkig.

Aanslaan met een slaghout en hamer van de vorige delen die helaas omhoog bleven geblokkeerd was helaas voortdurend een probleem.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu