Klik PVC vloer leggen nu het koud is

Vinnie69

  • #1
Volgens verpakking moet dat bij 18-23 graden gedaan worden na acclimatisatie.

Nu zit ik met het probleem dat de levering van de warmtepomp levering vertraagd is en de 14e de keuken geplaats gaat worden. Zou de PVC vloer graag leggen voor die tijd. Onder de keuken doorlopend. Straks vloerverwarming. PVC met geïntegreerde ondervloer. Wordt los gelegd. Ruimte is 10x5 meter. Nieuwbouw.

Met een heater kan ik het wel zo’n 15 graden krijgen maar de vloeren zijn dan toch gewoon steen koud. Zodra je de heater uitzet loop de temperatuur weer snel af.

Maak ik mij zorgen om niks en kan ik hem gewoon leggen met ca 1cm. ruimte? Of moet de ruimte echt beter verwarmt worden?
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #2
Zien dat je de warmtepomp eerder krijgt of de keuken later, of toch langer blijven stoken zodat het warmer wordt en de vloeren ook warm worden.
Dat je het niet warmer krijgt dan 15 graden komt waarschijnlijk omdat je vloeren/muren dan nog steenkoud zijn, blijf je langer stoken dan worden die vloer en wanden ook warm en zal het ook in totaal warmer worden.

Vandaag vertelde de PVC monteur mij dat je PVC bij de juiste temperatuur gewoon strak kunt leggen van wand tot wand zonder dat je rekening hoeft te houden met uitzetten.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #3
Sommige soorten klick pvc werken inderdaad nauwelijks. Het gaat dan om spc vloeren met een kunststof/steen composiet kern. De meeste leveranciers nemen in de legvoorwaarden zekerheidshalve wel op dat de vloer rondom een halve centimeter vrij moet liggen.

Bij een zwevende vloer moet je de keuken overigens niet op de pvc vloer zetten. Door het gewicht kan de vloer niet meer werken ter plaatse van de keuken. Dus eerst keuken plaatsen, daarna vloer leggen en dan de plint van de keuken op de vloer.

Als je die volgorde aan houdt, dus eerst de keuken plaatsen, dan kun je ook wachten met de vloer totdat de ruimte wel goed verwarmt kn worden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu