HELP Zgan jacuzzi whirlpool wil niet aan gaan

Elpaso

  • #1
Dag allemaal,

2 jaar geleden hebben wij voor weinig een whirlpool van het merk Ben overgenomen. Het bubbelbad was ongebruikt en kwam uit een woning die verkocht was. Nooit werkend gezien. Vandaag voor het eerst aangesloten en getest. Resultaat, geen oplichtende lampjes op het bedieningspaneel, geen reactie op indrukken knoppen. Zowel bij leeg als vol bad.

Ik heb de electrische doos opengeschroefd en hoor daar een licht zoemend geluid, dus iets krijgt stroom. Er zitten 2 relais die allebei uit blijven. Op een van de processortjes zit een bruin roestpuntje van 1mm doorsnede? Tijdens het transport is de motor van de pomp even los geweest, hier zat ook een soort veiligheidsmechanisme.

Heeft iemand wat tips om te troubleshooten? Zou leuk zijn als we hem aan de praat krijgen. Voor meer info stel gerust een vraag.

Alvast hartelijk dank!
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Zelf heb ik geen verstand van dit spul, maar korste weg is in contact gaan met Ben en die hebben ook een service dienst, want hij zal ook onderhoud nodig hebben van smeren enz.
 

Dimkal

  • #3
Misschien te lang droog gestaan met alle ellende van dien. Ben is een private label van de Mandemakers groep bijvoorbeeld Brugman, Grando, Sanidirect. Sanitair wordt over de hele wereld ingekocht en verkocht onder de naam Ben. Beste inderdaad om de servicedienst in te schakelen van een van deze partijen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu