Problemen met warm water en verwarming

jdg1

  • #1
Ik post beide kwesties maar in een bericht, omdat ze misschien gerelateerd zijn.

Water:

In verband met de winterperiode wilde ik het water naar mijn buitenkraan afsluiten. Ik heb daarvoor deze kraan afgesloten.
kraan.png

De leiding leek naar de kraan in de garage te lopen en naar buiten toe. Na het afsluiten stopte de buitenkraan met stromen en binnen had ik nog koud water. Later bleek dat ik door het afsluiten van de kraan geen warm water meer had. Hoe dan? Ik heb de kraan maar weer opengedraaid. Toen ik vanochtend onder de douche wilde gaan maakte deze een wat rommeld geluid. Het water uit de overige warme kranen loopt wel goed door.


Verwarming:

Al zeer lange tijd hebben wij 's nachts last van een tikkende of zelfs rommelende verwarming. We hebben stadsverwarming. Ik heb lang 's avonds de toevoer van de stadsverwarming dichtgedaan om het tikken tegen te gaan. Daarnaast heb ik de radiatoren veelvuldig ontlucht, maar dit helpte niet. Ook had ik op een aantal radiatoren slimme thermostaten. Deze heb ik onlangs verwijderd in de hoop dat dit het tikken veroorzaakte. Maar helaas nog steeds gerommel. De volgende test was het dichtdraaien van de verwarmingen ( maar dat wordt met dit weer steeds minder prettig ). Dat loste het probleem wel op, maar na het opendraaien van enkele radiatoren was het vannacht was het weer raak. Het lijkt erop dat als ik de verwarming op zolder open zet, deze het tikken veroorzaakt, maar dat zou ik verder moeten testen. Hier wordt het ook het koudst in huis.

Hopelijk kunt u mij advies geven.

Alvast bedankt,
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ik denk toch echt dat je voor elk van beide onderwerpen beter een apart topic kunt maken.

Zet dan het onderwerp over verwarming in de Rubriek Verwarming.
En kijk voor dat probleem ook eens naar de sticky:
 

jdg1

  • #3
Dag Kees, bedankt. Ik zal het splitsen. Bedankt ook voor de sticky. Ik dacht dat ik deze stappen al had gedaan, maar zal het nog een keer extra controleren. Ik zie dat ik het topic niet meer kan aanpassen. In dit geval geldt alleen de eerste kwestie dan :).
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu