Een nieuwe afvoerplug plaatsen: help me aub

xetrix

 • #1
Goedemorgen,

Ik heb een nieuwe afvoerplug gekocht en wilde de oude wastafelplug vervangen maar het is toch niet zo gemakkelijk. De oude plug ziet er best apart uit en ik neem aan dat die uit twee delen bestaat.

Weet iemand hoe ik deze kan demonteren? Op het internet kan ik hier helemaal geen informatie over vinden. Zonder een tip/advies kom ik helaas niet verder. Ik probeer het bovenste gedeelte met mijn instrumenten vast te houden en het onderste gedeelte te draaien maar dat lukt helaas niet: er gebeurt helemaal niets.

Alvast bedankt voor jullie reactie!

image1.jpeg image2.jpeg Image3.jpg
 

xetrix

 • #2
Ik steek een schroevendraaier in één van de gaten om het bovenste deel tegen te houden en draai zo hard als ik kan, maar er gebeurt helemaal niets. Is met WD40 eromheen spuiten een oplossing?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
 • #3
Je hebt een waste sleutel nodig die heb je tegenwoordig in verschillende maten en vormen.
1660292869712.png

Ik deed het vroeger met me grote waterpomp tang de bovenste bek in grooste stand zetten en die er in de gaten zetten.
wastesleutel - Google Zoeken
 
 • Like
Waarderingen: xetrix

xetrix

 • #4
Hartelijk dank voor uw reactie. De wastesleutel is dus nodig om het bovenste deel vast te houden/lost te draaien.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
 • #5
Tegenwoordig heb je ze vroeger zat ie net in andere leren gereedschap tas ach pak je je geliefde waterpomptang daar red je je ook weer mee.
Het is meer boven tegen houden en onder draaien en laatste stukje boven vast zetten.
sommige doen het ook wel met 2 gekruiste schroevendraaiers wil het ook wel.
 
 • Like
Waarderingen: xetrix

xetrix

 • #6
Dat zijn geweldige tips! Heb het net met een waterpomptang geprobeerd en kan het bovenste deel goed tegenhouden maar het onderderste deel beweegt helemaal niet. Mijn handen bloeden al maar er zit geen beweging in. Ik heb er ook een beetje WD40 op gedaan maar dat mocht niet baten... Ik zit nu vast...
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
 • #7
dan hebben hun kit gebruikt die boeven grrr zet een uit eind van tang of dikke schroeven draaier in de zijspruit en trek naar je toe draaid boven stuk ook mee?
1660294510761.png
 

xetrix

 • #8
Ja, hoor, het bovenstuk draait dan gewoon mee. Ik zit nu te denken: misschien moet ik de WD40-kruipolie kopen en die gebruiken. De wastafel in de badkamer kunnen we nu niet gebruiken en ik moet dit probleem zien op te lossen, maar hoe?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
 • #9
Moest ff weg.
Dan moet grove geschut komen boven in iemand met tang tegen houden en ander met een grote waterpomptang of een Zweedse tang onderste los draaien.
Normaal zitten ze niet zo vast maar als er iemand er kit of iets anders tussen heeft gesmeerd voor afdichting je hebt rare hobbyisten er bij.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
 • #10
kan ook gewoon kalk zijn.

smeer een beetje zuurvrije vaseline op het schroefdraad als je de nieuwe er op monteerd
 

xetrix

 • #11
Dank je wel, lieve mensen. Ik heb uiteindelijk toch een loodgieter ingeschakeld en die heeft de oude afvoerplug kunnen demonteren. Waarschijnlijk was het gewoon kalk inderdaad. Het probleem is al opgelost!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu