Help groene aanslag op zelfgemaakte koperen kranen

Koperenbadkamer

 • #1
Ongeveer 1,5 jaar geleden hebben wij zelf kranen en een douche gemaakt voor de badkamer van koperen leidingen zoals je nu in vele magazines zie, op internet etc. Nu zit er inmiddels wel wat corrosie op de leidingen. Toen ik de badkamer wilde schoonmaken wilde ik eigenlijk ook dit verwijderen en ging ik op Google even zoeken hoe ik dit moet doen. Tot mijn grote schrik las ik dat deze groene aanslag giftig blijkt te zijn! Ik vraag me dus af of dit inderdaad zo is, in welke mate, of ik het kan verwijderen en hoe daarna te behandelen. Is er iemand die hier verstand van heeft en mij van advies kan voorzien?


 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Cvolieboy

  Specialist Verwarming
  • #2
  Groene aanslag is koper oxidatie, het zelfde als bruine roest bij ijzer, niets giftigs aan. (niet consumeren natuurlijk)

  Met koperpoets wegpoetsen en eventueel behandelen met blanke lak om het langer mooi te houden.

  Vr Gr
   

  Koperenbadkamer

  • #3
  Oh top! Super bedankt voor je reactie! Stelt me gerust. We staan dagelijks onder de douche dus tja dat is wel van belang.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Als u de buizen en de kraan schoon hebt kunt u metaalvernis toepassen om alles lang mooi te houden.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu